Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συζήτησε ο Πάνος Καμμένος με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο

19.09.2018 | 16:00
Στο Μεσολόγγι βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, κ.Νικόλαο Καραπάνο, για να συζητήσουν για την προβολή της ιστορικής πόλης που έχει συμβολικούς δεσμούς με Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας :

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο. Συζήτησαν σχετικά με την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των υφιστάμενων στρατοπέδων για τη συνεχή ιστορική προβολή της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και των δεσμών της με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αρχής γενομένης από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο Μεσολόγγι.Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ιστοσελίδα ixotisartas, έχει ληφθεί η απόφαση για την ανασυγκρότηση, στρατοπέδων και στρατιωτικών υπηρεσιών, από το αρμόδιο υπουργείο, μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

α) Την διάλυση του 9ου ΣΠ του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο), του ΚΕΔΒ (Καλαμάτα) και του ΚΕΝ Άρτας

β) Την αναδιοργάνωση των:

1) 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι), 11ου ΣΠ (Τρίπολη) και 547 Α/Μ ΤΠ (Ρέθυμνο)

2) ΚΕΕΜ (Σπάρτη), ΚΕΤΘ (Αυλώνα) και ΚΕΠΒ (Θήβα)

3) ΣΜΧ με συγκρότηση ΜΑΑ ΜΧ στον πόλεμο (Λουτράκι)

4) ΣΔΒ με συγκρότηση ΜΑΑ ΔΒ στον πόλεμο (Αθήνα)

5) 586 Μ/Π ΤΠ με κατάργηση της ειρηνικής οργάνωσης σύνθεσης (Λόχοι Εκπαίδευσης) και αποστολής που αφορούν την εκπαίδευση Ν/Σ (Γρεβενά)

γ) Τη συγκρότηση Στρατιωτικού Μουσείου τύπου «Β» στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόθεση του ΓΕΣ είναι η εκτέλεση παράλληλων εργασιών απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναδιοργάνωσης – συγκρότησης – διάλυσης των παραπάνω Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων στο πλαίσιο των αποφάσεων – γνωματεύσεων του Α.Σ.Σ. (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο), μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο

Στο πλαίσιο των παραπάνω, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προβούν από τώρα στις καθ’ αρμοδιότητα ενέργειες για την απομείωση του αποτυπώματος:

α) των αναδιοργανώμενων / διαλυόμενων Μονάδων Υπηρεσιών Στρατιωτικών Καταστημάτων, διατηρώντας μόνο το εντελώς απαραίτητο προσωπικό και υλικό τα οποία μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Ορίζεται ως ο αρμόδιος Φορέας υλοποίησης της αναδιοργάνωσης ο οποίος να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση της θεσμικής διαδικασίας αναδιοργάνωσης – συγκρότησης -διάλυσης των παραπάνω Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων:

-Την έκδοση οργανωτικής διαταγής υπό τύπου σχεδίου υπουργικής απόφασης

-Την κατάργηση – αναθεώρηση – τροποποίηση των αντίστοιχων Π.Ο.Υ.

-Την τροποποίηση της ΠαΔ 0-15 Περί Σύστασης Οργάνωσης και Λειτουργίας των Στρατιωτικών Λεσχών

-Να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες τροποποίησης σχεδίων διαταγών, που προκύπτουν από την επιχειρησιακή απενεργοποίηση των Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων της παραγράφου 1α και της ΛΑΦ Καλαμάτας.

-Να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες μεταθέσεων για τη σταδιακή μείωση του στρατιωτικού προσωπικού, με γνώμονα τα αναγραφόμενα στην παράγραφο 2.

-Να μεταθέσει το πολιτικό προσωπικό των δομών που διαλύονται σε κοντινές στρατιωτικές δομές ή άλλες αναλόγως δηλώσεων προτίμησης.

-Να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες, κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες που αφορούν απογραφή – διακίνηση αποθεμάτων πυρομαχικών, Κύριων Υλικών (ΚΥ), λοιπών υλικών και μέσων, αποθεμάτων καυσίμων – λιπαντικών, ανταλλακτικών, αποθεμάτων τροφίμων (βασικοί φόρτοι επιστρατευμένου στρατού), εντύπωση – ΣΔΗΜ και τυχόν πλεοναζόντων υλικών.

Με πληροφορίες από : ixotisartas.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ