Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συμφώνησαν Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης για το Κυπριακό

25.09.2018 | 05:33
"Το όνειρό μου είναι μία ελεύθερη, ενωμένη Κύπρος" δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και λίγο πριν τη συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων για το Κυπριακό. 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας δήλωσε:  "Εγώ νομίζω ότι ο Νικόλας τα είπε όλα. Να συμπληρώσω μόνο ότι έχουμε συμφωνήσει, από το κοινό ταξίδι που κάναμε στη Μέση Ανατολή, να συγκροτήσουμε μια γραμματεία των τριμερών, ασφαλώς με έδρα την Κύπρο, που θα ενδυναμώσει τον γεωπολιτικό της ρόλο." 

Και πρόσθεσε: "Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που πάρα πολλές δυνάμεις πλέον στον κόσμο ισχυρές αντιμετωπίζουν την Κύπρο όχι ως ένα πρόβλημα του ΟΗΕ αλλά κυρίως ως μια χώρα με μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία και ξέρετε ότι εμένα το όνειρό μου είναι μία ελεύθερη, ενωμένη Κύπρος."


Χριστοδουλίδης: Ταύτιση Ελλάδας και Κύπρου


Η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός μας είναι συνεχείς και η προσέγγιση μας απόλυτα ταυτισμένη, είπε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, όπως και τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός σήμερα (Τρίτη 25/9) με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την τριμερή συνάντηση του κ. Κοτζιά με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Τουρκίας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι οι θέσεις που εκφράζονται είναι κοινές «και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιθυμία μας είτε για επανάληψη των συνομιλιών, είτε για επίλυση του κυπριακού. Κι αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Σε σχέση με το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε συζητήθηκαν οι δράσεις των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι τριμερείς σχηματισμοί που έχουν δημιουργηθεί προκαλούν ενδιαφέρον τόσο από πλευράς κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και άλλων κρατών της περιοχής και μέσα σε αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα θα έχουμε την πρώτη τριμερή συνάντηση με χώρα από τον Κόλπο, από το Μπαχρέιν. Το θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντικό, και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ