Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη συνδρομή της αμερικανικής NSA ζητούν οι Γερμανοί για τις κυβερνοεπιθέσεις

04.01.2019 | 16:49
Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν σήμερα πως έχουν ζητήσει από την αμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπείας NSA, προκειμένου να τις βοηθήσει να διερευνήσουν τις συνθήκες της κυβερνοεπίθεσης κατά των δεδομένων γερμανών πολιτικών, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας BSI στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξαν δεκάδες επιθέσεις ‘χάκερς’, οι οποίες υπήρξαν εν μέρει επιτυχείς.

Όπως πρόσθεσε η BSI, μία από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Μπούντεσταγκ ήταν η μόνη που δεν επλήγη από τις κυβερνοεπιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας καταδίκασε την "σοβαρή" διαρροή στο Ίντερνετ των προσωπικών δεδομένων πολιτικών, για την οποία σημείωσε ότι συνιστά επίθεση στην δημοκρατία της χώρας.

"Ο δράστης της επίθεσης θέλει να βλάψει την εμπιστοσύνη στην δημοκρατία μας και στους θεσμούς μας", σημείωσε η Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Ο δράστης πρέπει να βρεθεί αμέσως και να γίνουν γνωστά τα κίνητρά του, πρόσθεσε.

"Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους εγκληματίες και σε αυτούς που τους υποστηρίζουν να υπαγορεύουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση στη χώρα μας", αντέδρασε.

Ο ραδιοσταθμός rbb μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι χάκερ ανήρτησαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών του ομοσπονδιακού κράτους και των κρατιδίων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ