Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι σχεδιάζει η Τουρκία για τους S 300

08.05.2013 | 00:01
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

 Η Τουρκία μελετά τη δυνατότητα αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας Antey-2500 , το οποίο και συμμετέχει στον σχετικό τουρκικό διαγωνισμό. Το "Antey-2500" ή S-300VM  ( ονομασία ΝΑΤΟ SA-23 Gladiator \ Giant) είναι μια πιο σύγχρονη/αναβαθμισμένη εκδοχή του   S-300PMU-1 που έχει εδώ και χρόνια η Ελλάδα.

 Σε περίπτωση νίκης του Antey στο διαγωνισμό, η συνεργασία της Ρωσίας και της Τουρκίας στον τομέα της αντιαεροπορικής και της αντιπυραυλικής άμυνας << μπορεί να γίνει πιο στενή>>,παρατήρησε  ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας εξαγωγής αμυντιού υλικού  Ροσομπορονέξπορτ κ.Αλεξέι Βεντσελόφσκι με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF-2013  που λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη από σήμερα ως και τις 10 Μαΐου.
 
Στο πλαίσιο του γενικότερου ρωσο-τουρκικού προγράμματος, που αποβλέπει στη συνεργασία στις από κοινού εργασίες κατασκευής συστημάτων Αεράμυνας, η Ροσομπορονέξπορτ προτείνει στους εταίρους της το μοναδικό στο είδος του αντιαεροπορικό αντιπυραυλικό σύστημα Antey-2500, ικανό να λύνει τα προβλήματα της αντιπυραυλικής άμυνας,σημειώνει η Φωνή της Ρωσίας. Σε περίπτωση υπογραφής σύμβασης για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Antey-2500 στην Τουρκία θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και αποδοτικό ρωσο-τουρκικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας,αναφέρει.

Συναρμολόγηση στην Τουρκία και εξαγωγές;

Η  ρωσική πλευρά έχει λόγους να αισιοδοξεί από την πλευρά κυρίως   επειδή τα προϊόντα της ρωσικής εταιρείας Αεράμυνας Almaz-Antey  έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Πολύ περισσότερο, σημειώνει η Φωνή της Ρωσίας,που οι δύο χώρες έχουν εμπειρία συνεργασίας. Μάλιστα, προσθέτει, στο πλαίσιο της ρωσο-τουρκικής στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας<< μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο συναρμολόγησης στην Τουρκία του τελικού προϊόντος και μετέπειτα εξαγωγής του>>.

 

ΣΧΟΛΙΑ