Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι θα γίνει με τα "κόκκινα" δάνεια των στρατιωτικών;

07.07.2013 | 18:01
του Επισμηνία (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελου Κουτρουφίνη

Γ. Γ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μερικά χρόνια πριν (2005-2006), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Κρατικό Πιστωτικό Ίδρυμα με την επωνυμία «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» ενημέρωνε τα στελέχη για τη δυνατότητα υποβολής αναφορών (αιτήσεων) ιεραρχικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν «χαμηλότοκα» δάνεια, με μηνιαία ισόποση παρακράτηση από το μισθό τους, από το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα.

Σήμερα και μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις, αλλά και τις λοιπές φοροεισπρακτικές ληστείες – λεηλασίες που έχουν υποστεί ως φορολογούμενοι αυτής της δύσμοιρης Χώρας, αδυνατούν να αντέξουν την αναγκαστική υφαρπαγή του μεγαλύτερου μέρους του μισθού ή της σύνταξής τους, από το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα, όπως είχαν υπογράψει, με τα δεδομένα της τότε εποχής. Ας μην ξεχνάμε πως διαχρονικά υπήρξε και προτροπή προς τους ανύποπτους συμπατριώτες μας για «επενδύσεις» στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ως στρατιωτικοί θα πρέπει να επισημάνω πως το να ακούς τον «ηγέτη» σου είναι βαθιά χαραγμένο στη συνείδηση μας, αλλά και στις καρδιές μας. Με πρωτοκολλημένα ως εισερχόμενα έγγραφα τις «προσφορές» του «ΤΤ», στους θεσμοθετημένους «πίνακες ανακοινώσεων» των Μονάδων που υπηρετούσαμε, ενημερωνόμασταν σχετικά ώστε να προβούμε στη σύναψη δανείων για ένα καλύτερο αύριο. Σημειωτέον πως στους συγκεκριμένους πίνακες ανακοινώσεων απαγορεύεται η δημοσίευση ακόμα και απλών ανακοινώσεων για δημιουργικές δραστηριότητες προς τα εγγεγραμμένα μέλη των Περιφερειακών Ενώσεων (που ήδη λειτουργούν μετά από σκληρούς δικαστικούς αγώνες καθώς και τη χρόνια αδιαφορία της Πολιτείας να νομοθετήσει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους), αλλά επιτρέπουν μέσω αυτών να γινόμαστε αποδέκτες ακόμα και σήμερα οποιουδήποτε «ιδιώτη» έχει πρόσβαση στη "θεσμική" ενημέρωση των στελεχών των ΕΔ (ασφάλειες ΙΧ, ωρολόγια, κουβέρτες, καταλύματα, οικιακά σκεύη και φθηνές μεταφορές της οικοσκευής μας κατά τη μετάθεση, αν και συνήθως ο τόπος προορισμού δεν είναι επιθυμητός) !!!


Μετά την έκταση που έχει πάρει στον τύπο, η επικείμενη πώληση του «υγιούς» τμήματος του «ΤΤ» διερωτόμαστε τι θ’ απογίνουν τα δικά μας «ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ» δάνεια. Θα πωληθούν σε ξένες τράπεζες οι οποίες θα διεκδικήσουν με τη σειρά τους την εκποίηση των περιουσιακών μας ακινήτων έναντι «πινακίου φακής»;


Η καθημερινότητά μας μετά την καταλήστευση του κατά τ’ άλλα ειδικού μισθολογίου και υποβιβασμού του σε «Φτωχολόγιο» (στην πραγματικότητα σύμφωνα με δημοσιευμένες εκθέσεις του Ο.Η.Ε. που πιστοποιούν το όριο της φτώχειας), είναι επιεικώς τραγική.


Υπάρχει, άραγε, πρόθεση σήμερα και από ποιόν, που το τραπεζικό ίδρυμα είναι ακόμα σε κρατικά χέρια, στα δικά σας χέρια, να προβεί σε εξορθολογισμό καταβολής των δόσεων του κάθε δικαιούχου, ώστε να περισσεύουν «μερικά ψίχουλα» για να είμαστε συνεπείς προς τις Δ.Ο.Υ. για τα λοιπά «χαράτσια», προς τις πρώην Δ.Ε.Κ.Ο για να έχουμε φως - νερό - τηλέφωνο και προς τους ιδιώτες για να έχουμε στέγη, φαγητό, καύσιμα κτλ ;


Απευθυνόμμενοι σε κάθε υγιές και προοδευτικό στοιχείο της Χώρας.


Μη ζητήσετε να αναφωνήσουμε το ηθικό μας τούτη τη στιγμή. Ψέματα δεν λέμε. Αυτά τα λένε άλλοι !!!! 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ