Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τι θα κάνετε με την Τουρκία;" Ρωτησε στενός συνεργάτης του Πούτιν.

10.10.2012 | 11:30
Το ερώτημα, αν έχει ληφθεί υπόψη η Τουρκία, έθεσε σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στο συνέδριο του Economist με θέμα «Η διαμόρφωση του νέου ενεργειακού τοπίου και η γεωστρατηγική σημασία του για την περιοχή» ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πρέσβης Βλαντιμίρ Τζιζόφ.

Η εφημερίδα γράφει ότι ζήτησε διευκρινίσεις από τον Ρώσο πρέσβη για την ερώτησή του. Η απάντηση του κ. Τζιζόφ ήταν: «Ακούσαμε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς για το μέλλον στην περιοχή από πλευράς Κύπρου, Ελλάδας και ΕΕ, αλλά δεν ακούσαμε από κανέναν να μας λέει τι θα κάνουν με την Τουρκία, αν την υπολόγισαν ή όχι».

Ρώτησα να μάθω, συνέχισε, αν έχουν υπολογίσει το γεγονός ότι αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα σε περίπτωση λύσης (του κυπριακού), αφού δεν θα υπάρχει ανάγκη για μεγάλου μήκους, τεχνικά δύσκολους και πολυδάπανους αγωγούς.

«Σε περίπτωση μη λύσης, η Τουρκία προφανώς δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, εμπορικά και όχι μόνο, γι αυτό ρώτησα να δω αν το υπολογίζουν και πώς» εξήγησε ο Ρώσος πρέσβης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ