Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι τρόμαξε τον Ολάντ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

22.10.2015 | 22:48
Ο τηλεοπτικός φακός της κρατικής τηλεόρασης “έπιασε” την στιγμιαία “τρομάρα” του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ όταν ξαφνικά το άγημα άρχισε όχι να ψάλλει αλλά να …ουρλιάζει τον Εθνικό μας Ύμνο. Απομεινάρι της εποχής Κωσταράκου η διαταγή έχει μείνει σε ισχύ με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ένα θέαμα που όπως μας επεσήμαναν δεκάδες στρατιωτικοί τους προσβάλλει.

Κάποιος λοιπόν να εξηγήσει σ΄ όσους είχαν την φαεινή ιδέα ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν ψάλλεται με το λαρύγγι και την …αγριοφωνάρα, αλλά με την ψυχή! Δεν είναι εικόνα σύγχρονου στρατεύματος ,αγήματα να τραγουδούν κι όχι να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Και είναι πολύ πιο συγκινητικό και δυνατό ως εικόνα το πρόσωπο ενός ανθρώπου που ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο από την ψυχή του από το πρόσωπο ενός αναψοκοκκινισμένου νέου που ξελαρυγγιάζεται.

Προφανώς από τη νεα του θέση στις Βρυξέλλες ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ θα διαπιστώσει ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν αντιμετωπίζουν τον Εθνικό τους Ύμνο με τέτοιο τροπο.

Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης οφείλει να διορθώσει τα στραβά και τ΄ ανάποδα.Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αποφεύγει τις κορδέλες κι αυτό έχει ήδη σχολιαστεί θετικά από στρατιωτικούς. Ας διορθώσει και τα υπόλοιπα.

Όχι τίποτα άλλο ,να μην τρομάζουν και οι φιλοξενούμενοι ηγέτες όταν έρχονται στη Αθήνα …

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ