Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ζήτησε ο Καμμένος από ΗΠΑ και Ρωσία! Ελικόπτερα, S-300 και TOR στην ατζέντα του

03.02.2015 | 16:24
Του ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Με δυο διαδοχικές -  όχι τυχαία φανταζόμαστε- - ο νέος Υπουργός Άμυνας κ Πάνος Καμμένος προχώρησε σήμερα σε άνοιγμα και σε ΗΠΑ και σε Ρωσία, ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο πάει να δει εθιμοτυπικά τον Γεν Γραμματέα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Παράλληλα δημοσιοποίησε ότι  η σχέση με το Ισραήλ- μετά την χθεσινή συνάντηση με την πρέσβειρα του Ισραήλ- συνεχίζεται ομαλά και ο ίδιος ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ σύντομα.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος είχε  διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις των δυο χωρών κκ David Pearce και Andrey Maslov στις 10.00 και στις 12.00 αντιστοίχως.  
Τα όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο στην συνέχεια για το τι συζητήθηκε  δεν είναι, όσον αφορά τα εξοπλιστικά, για αγορές καινούργιου αμυντικού υλικού αλλά για μεταχειρισμένο από τις ΗΠΑ ) και υποστήριξη υπαρχόντων  από την Ρωσία. 

Ζήτησε Μπλακ Χώκ- Στήριξη της ΕΑΒ

Από τον  πρέσβη των ΗΠΑ  κ. David Pearce ο κ Καμμένος ζήτησε  μεταχειρισμένα μεταφορικά ελικόπτερα ''Μπλακ Χωκ'' για τα οποία από παλιότερα υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον αλλά η Ουάσιγκτον δεν είχε ανταποκριθεί. Ο αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του επαναβεβαίωσε την απόφαση Ήδη αντιλλάγησαν πληροφορίες και διευκρινήσεις με επιστολές και απομένει απόφαση του ΚΥΣΕΑ .Να θυμίσουμε ότι υπάρχει πρόθεση των ΗΠΑ και για την παραχώρηση στην Ελλάδα 60 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων τυπου Κα'ι'όβα, αλλά απ' ότι έγινε γνωστό το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε.
Ο κ Καμμένος από την πλευρά του επανέλαβε την ελληνική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των 5 παροπλισμένων  αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3 από την εποχή της υπουργίας Μειμαράκη.Η εργασία θα γίνει στην ΕΑΒ  και για να συζητηθεί με τον πρέσβη φαίνεται ότι έκλεισε το θέμα και η εργασίες θα γίνουν από την αμερικανική Λόκχηντ Μάρτιν .Τα δυο αεροσκάφη είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχουν ελεγχθεί  και μπορούν να πετάξουν νωρίτερα, βάση της μελέτης του ΓΕΝ.
 Απομένει η έγκριση των κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών, είπε ο κ Καμμένος. 
Οσιν αφορά την  ΕΑΒ ο υπουργός ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να διαμορφώσει την αεροπορική βιομηχανία της Τανάγρας σε επισκευαστικό κέντρο της αμερικανικής Λόκχηντ  στην περιοχή. Επ αυτού- που είναι κάτι που το προωθεί και η αμερικανική εταιρία-  ζήτησε την αμερικανική κυβερνητική στήριξη Επίσης έγινε γνωστό ότι δρομολογήθηκε τέλος επίσημη επίσκεψη του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ η οποία θα κανονιστεί δια της διπλωματικής οδού. 
Υποστήριξη για S-300  και TOR M1

Τώρα όσον αφορά την Ρωσία   και την συνάντηση του με τον πρέσβη κ. Andrey Maslov ο κ Καμμένος ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στην Ρωσία επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας για ζητήματα υποστήριξης των αντιαεροπορικών μεγάλου βεληνεκού S-300, που πάντα ήταν προβληματική ελλείψει πλαισίου υποστήριξης και ροής ανταλλακτικών. Μια κάποια λύση είχε επιτευχθεί με την βολή που έγινε πέρυσι, αλλά το θεμα θέλει πιο μόνιμη βάση αντιμετώπισης . 
Επίσης ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται επίσκεψη αντίστοιχης επιτροπής του Στρατού στην Ρωσία  για τα αντιαεροπορικά μεσαίου βεληνεκούς TOR-M1. Ο κ Καμμένος αποδέχθηκε πρόταση να επισκεφθεί την Μόσχα, αλλά όπως είπε, η επίσκεψη θα γίνει αφο'υ επισκεφθεί πρώτα επισκεφθεί την Μόσχα ο Πρωθυπουργός κ Α.Τσίπρας.Επανίδρυση της ΜΟΜΑ

Από τα άλλα που ανέφερε ο κ Καμμενος σε δημοσιογράφους είναι ότι προτίθεται να επανιδρύσει και επαναδραστηριοπήσει την ΜΟΜΑ. Η μονάδα αυτή κατασκευών των Ενόπλων Δυνάμεων είχε καταργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ επί Μητσοτακη το 1990.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΕΘΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.


Διαβάστε ακόμη:

Πρόσκληση απο Ρωσία δέχθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος


Ποιους "άδειασε" ο Καμμένος με την συνάντησή του με εκπροσώπους εν ενεργεία στρατιωτικών


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ