Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφώνημα Αβραμόπουλου στον πιλότο του A 7 - Τι του είπε

26.08.2014 | 11:21
Ο πιλότος του A 7 Corsair εγκατέλειψε με επιτυχία το γηρασμένο αεροσκάφος του λίγο πριν αυτό συντριβεί στο έδαφος. Η εμπειρία του τον έσωσε και γλίτωσε την ΠΑ από την απώλεια ενός πιλότου που είναι πρώτα και πάνω απ΄ όλα.

Λίγη ώρα μετά κι ενώ ο χειριστής περνούσε από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του από την επίπονη διαδικασία της εγκατάλειψης του A 7 δέχτηκε μια τηλεφωνική κλήση . Ήταν ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος που τον είχε καλέσει για να τον συγχαρεί για την άμεση και σωστή αντίδρασή του.

Τα αεροσκάφη A 7 θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια. Από τις καλύτερες αγορες που είχε κάνει η ΠΑ, αξιόπιστα, πραγματικό φόβητρο για τους Τούρκους, αλλά τα χρόνια πέρασαν και καμία αεροπορία δεν τα διατήρησε τόσο πολύ στο οπλοστάσιό της . Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια δύσκολα τα διατηρούσε επιχειρησιακά ενεργά. Η οικονομική κρίση που έπιασε “γυμνή” την ΠΑ την ανάγκασε να τα κρατήσει κι άλλο. Τα προβλήματα που παρουσιάζονταν συχνά και πάντα αντιμετωπίζονταν λόγω της εμπειρίας του προσωπικού.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο τα γέρικα A 7 μας αποχειρετούν οριστικά.

Τι λέει το ΓΕΑ

Το ΓΕΑ στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει:

Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Διαβάστε ακόμη:

A 7 συνετρίβη στην Κομοτηνή σώθηκε ο πιλότος


ΒΙΝΤΕΟ:A 7 Corsair. Ο "κουρσάρος των αιθέρων" που αποχαιρετά την ΠΑ!Α-7: Μας αποχαιρετούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ