Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν με τον Ιρανό ομόλογό του Ροχανί για τη Συρία

06.02.2018 | 14:28
Ο Πούτιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον Ιρανό ομόλογό του Ροχανί, για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης για τη σύγκρουση στη Συρία. Ακόμα, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη σύγκρουση στη Συρία, την Υεμένη και αυτήν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως και τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης για τη σύγκρουση στη Συρία, όπως και για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση και τη σύγκρουση στην Υεμένη.

Ο πρόεδρος Πούτιν και ο ομόλογός του Ροχανί συζήτησαν επίσης κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για τα αποτελέσματα του Κογκρέσου του Συριακού Εθνικού Διαλόγου που έγινε στο ρωσικό θέρετρο Σότσι στις 30 Ιανουαρίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο πρόεδροι υπογράμμισαν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Σότσι αποσκοπούν να δώσουν μια σημαντική ώθηση στη διαδικασία για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία βάσει της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εν γένει να συμβάλουν στην εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν εξάλλου κατά τη συνομιλία τους την αποφασιστικότητά τους για την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σημειώνει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.

"Επιβεβαίωσαν τη δέσμευση για τη διαρκή εφαρμογή του Κοινού Περιεκτικού Σχεδίου Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ως σημαντικού παράγοντα διατήρησης της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ