Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τίλερσον: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις πυραυλικές εκτοξεύσεις

07.08.2017 | 10:06
Στα μέτρα που συμφώνησε ομόφωνα το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Όπως είπε η απόφαση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα. Η απόφαση αυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας, τόνισε ο Τίλερσον. Παράλληλα, δήλωσε ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο τυχόν διάλογος για το μέλλον της Βόρειας Κορέας μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. O Τίλερσον δήλωσε ότι το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει η Βόρεια Κορέα για το ενδεχόμενο έναρξης συνομιλιών, είναι να σταματήσει τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να ομαλοποιούνται οι καταστάσεις έντασης. Αναφερόμενος στην υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας ειπε ότι δείχνει πως ο κόσμος αναμένει από τις δύο χώρες να βοηθήσουν την Βόρεια Κορέα ν’ αποδεχτεί την πραγματικότητα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τις σχέσις ΗΠΑ-Ρωσίας λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον βλέπει με πραγματισμό τη σχέση της με τη Μόσχα ενώ οι δύο χώρες μπορούν να εργαστούν μαζί για την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ρωσία, καθώς δεν είναι σωστό να διακοπούν οι σχέσεις, εξαιτίας ενός θέματος. Ο Τίλερσον τόνισε ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Λαβρόφ, ότι η εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική διαδικασία είναι σοβαρό θέμα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι έχει την διάθεση σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ