Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΩΤΟ. Τμήμα του Βορειοκορεάτικου πυραύλου στα χέρια της Νότιας Κορέας.

14.12.2012 | 10:11
Το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε στη θάλασσα ένα μεγάλο τμήμα του πυραύλου που εκτόξευσε με επιτυχία αυτήν την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη βαλλιστική τεχνογνωσία της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου 'Αμυνας.

Το τμήμα που περισυνελέγη στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται ότι είναι μια δεξαμενή που φέρει την ονομασία "Unha-3", την ονομασία του πυραύλου ο οποίος εκτοξεύθηκε προχθές από τη Βόρεια Κορέα.Το τμήμα αυτό του πυραύλου θα εξετάσει ομάδα εμπειρογνωμόνων, στρατιωτικών και μη καθώς επίσης αμερικανοί εμπειρογνώμονες στη σοβιετική τεχνολογία.Ο πρώτος όροφος του Unra-3 έπεσε στη θάλασσα, στ΄ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου και ο δεύτερος ανατολικά των Φιλιππίνων.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το τμήμα που περισυνελέγη βρέθηκε σε βάρος 80 μέτρων, 160 χιλιόμετρα δυτικά του λιμανιού Γκουνσάν (νοτιοδυτικά).

Πριν από την αποτυχημένη, πρώτη εκτόξευση πυραύλου, τον Απρίλιο, η Πιονγκγιάνγκ είχε προεδοποιήσει τη Σεούλ ότι κάθε απόπειρα περισυλλογής συντριμμιών θα θεωρηθεί "πολεμική ενέργεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ/ΗΠΑ καταδικάζουν την εκτόξευση βορειοκορεάτικου πυραύλου

Βόρεια Κορέα:Οι ΗΠΑ μετακινούν πολεμικά πλοία στην περιοχή


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ