Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Το αεροσκάφος του Πούτιν έκανε...παράκαμψη πριν φτάσει στη Σύνοδο των G20

08.07.2017 | 14:31
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο, έκανε παράκαμψη περίπου 500 χιλιομέτρων προκειμένου ν' αποφύγει να πετάξει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πτήσης της ιστοσελίδας FlightRadar24 website, το ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος που πετούσε από την Μόσχα με προορισμό το Αμβούργο την Πέμπτη, προχώρησε σε παράκαμψη της κανονικής πορείας πτήσεως του, πάνω από την Λευκορωσία και την Πολωνία, που ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ και με την κατάρρευση του κομμμουνισμού .εισήλθαν τους κόλπους της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Έτσι, το ρωσικό αεροσκάφος (Ilyushin) με αριθμό μητρώου RA-96022 πέταξε πάνω από την Βαλτική Θάλασσα κι αμέσως μετά μέσω της Φιλανδίας και της Σουηδίας προτού εισέλθει στον εναέριο χώρο της Δανίας και της Γερμανίας.

Ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίκτρι Πέσκοφ, αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί έγινε παράκαμψη, τονίζοντας μόνο ότι η ασφάλεια του Πρόεδου ήταν στο ύψιστο επίπεδο.

΄΄Τα μέτρα ασφαλείας τα οποία πάρθηκαν ήταν σκόπιμα μέτρα’’ δήλωσε  Πέσκοφ.’’ σύμφωνα με το Reuters. 

Με πληροφορίες από reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ