Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Το Ναυτικό των ΗΠΑ απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον διοικητή του 7ου Στόλου μετά τις τραγωδίες

23.08.2017 | 08:18
Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών θα απαλλάξει τις επόμενες ώρες τον διοικητή του Εβδόμου Στόλου μετά από μια σειρά συγκρούσεων πλοίων στην Ασία, είπε στο πρακτορείο Reuters αργά χθες επίσημη πηγή που κράτησε την ανωνυμία της."Ήταν αναγκαία μια γρήγορη αλλαγή ηγεσίας", είπε η πηγή, εξηγώντας τη λήψη της απόφασης.

Το Ναυτικό αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την πρόθεσή του να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αντιναύαρχο Τζόσεφ Οκόιν, είδηση που πρώτη κοινοποίησε η εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).Ο Οκόιν, διοικητής του Εβδόμου Στόλου των ΗΠΑ με βάση την Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, θα απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του σήμερα λόγω τεσσάρων συγκρούσεων πολεμικών πλοίων από τον Ιανουάριο, δύο από τις οποίες είχαν νεκρούς, είπαν δύο αξιωματικοί, σύμφωνα με την WSJ. Σημειώνεται ότι δεν είχαν περάσει ούτε 9 εβδομάδες από την ημέρα που σημειώθηκε η σύγκρουση του USS Fitzgerald με ένα κοντέινερ όταν ήρθε και η σύγκρουση του USS John S. McCain με το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων ανοικτά της Σιγκαπούρης, πλοία τα οποία ανήκουν και τα δύο στον 7ο στόλο των ΗΠΑ. 

Χθες 22 Αυγούστου 2017 ειδικοί δύτες εντόπισαν τους σορούς κάποιων ναυτικών που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με δήλωση του Ναύαρχου Scott Swift.

Τέλος, Σύμφωνα με τον ναύαρχο, Ρίτσαρντσον είχε υπογραμμιστεί ότι θα ξεκινούσε μια επιθεώρηση της εκπαίδευσης των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Ιαπωνία ώστε "να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις και πολεμική εμπλοκή" είπε ο ίδιος.

Πριν από λίγες ώρες το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε δημόσια τα συλληπητήρια του για τους αδικοχαμένους ναυτικούς που αντιτορπιλικού του 7ου στόλου. 

Δείτε τι γράφει στο twitter:Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ