Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Brexit στο μενού του δείπνου των "27" με την Μέι την άλλη εβδομάδα

03.10.2018 | 21:49
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προσκλήθηκε να μιλήσει στους πρωθυπουργούς των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , πριν από το κρίσιμο δείπνο εργασίας που θα έχουν και θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο Brexit.

Η συζήτηση μεταξύ των ηγετών για το Brexit ήταν να διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου, όμως τελικά μεταφέρθηκε μια μέρα νωρίτερα, ώστε η Σύνοδος Κορυφής να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό και με θέματα ασφάλειας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δείπνο εργασίας επιλέχθηκε για τις 17 Οκτωβρίου, επειδή το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας είναι «πολύ φορτωμένο».

«Μεταφέροντας τη συζήτηση των 27 την προηγουμένη, και με την πιθανότητα συμμετοχής και της Μέι, μένει ανοιχτή η δυνατότητα να συνεχιστεί η συζήτηση και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον χρειαστεί. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει την Πέμπτη», ανέφεραν η συγκεκριμένες πηγές.

Άλλες πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Μέι «προσκλήθηκε να μιλήσει» στους 27, αν το επιθυμεί και η ίδια, όμως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα πάει σε αυτό το δείπνο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ