Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Charles De Gaulle στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών - ΒΙΝΤΕΟ

23.02.2015 | 12:03
To γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulleσυμμετέχει από σήμερα στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργανώσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, γνωστοποίησε πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο Μπαχρέιν.
«Η εμπλοκή του Charles De Gaulle στη (γαλλική) επιχείρηση Σαμάλ (στο Ιράκ) ξεκίνησε σήμερα το πρωί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος του περιβάλλοντος του υπουργού Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Τα πρώτα μαχητικά Rafale απογειώθηκαν νωρίτερα σήμερα από το Charles De Gaulle, που πλέει σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια του Μπαχρέιν στον Κόλπο, με κατεύθυνση το Ιράκ.

Αναμένεται να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους τους έπειτα από πτήση περίπου μιάμισης ώρας, ήτοι δύο φορές μικρότερο διάστημα σε σύγκριση με το χρόνο που χρειάζονταν όταν απογειώνονταν από την βάση Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία χρησιμοποιεί η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας.
Το Charles De Gaulle, που είχε αποπλεύσει την 13η Ιανουαρίου από την Τουλόν - νότια Γαλλία (φωτογραφία) για μία αποστολή περίπου 5 μηνών, θα παραμείνει για πολλές εβδομάδες στον Κόλπο, δίπλα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, προκειμένου να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, ανέφερε μία στρατιωτική πηγή από τη Γαλλία.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Δυτικής Ευρώπης και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 25 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών Super Étendard και τα πολλαπλού ρόλου μαχητικά αεροσκάφη Rafale Μ όπως και πυραυλους επιφανείας-αέρος Aster.
La France engage son porte-avions contre l'Etat... by 6MEDIAS

Η δρομολόγηση του πλοίου έρχεται μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ οτι το Charles de Gaulle θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, και θα συνεργαζόταν με τον υπο των ΗΠΑ συνασπισμό για την καταπολέμηση των μαχητών στο Ιράκ. Η ανακοίνωση του Ολάντ έγινε μια εβδομάδα μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τριών ισλαμιστών μαχητών. Ο Ολάντ δήλωσε ότι η επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στην εφημερίδα Charlie Hebdo "δικαιολογεί την παρουσία του αεροπλανοφόρου μας."

Το αεροπλανοφόρο θα κατευθυνθεί κατόπιν προς την Ινδία.

ibtimes/Reuters/ΑΠΕ
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ