Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Το επικίνδυνο "δόγμα Θεοδωράκη" για τους εξοπλισμούς!

19.04.2015 | 00:01
“Όπου υπάρχει προμήθεια ,υπάρχει και μίζα”! Τάδε έφη Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του κόμματος Ποτάμι. Δεν είμαστε βέβαιοι αν ο κ.Θεοδωράκης έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει πει.

Στους ελληνικούς εξοπλισμούς έγινε πράγματι το “έλα να δεις”. Μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από τα Ίμια και μετά και μέχρι τις αρχές του 2000. Όσοι τότε έγραφαν και έλεγαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν οι γραφικοί της παρέας. Παραδόξως δεν θυμόμαστε και πολλά από τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας να “βγαίνουν μπροστά” ,τότε που “λεφτά υπήρχαν” και τα πετάγαμε από τα παράθυρα του Χολαργού όπου βρίσκεται το ΥΠΕΘΑ.

Μόνο που τουλάχιστον στο θέμα των εξοπλισμών πολλά αποκαλύφθηκαν ,κάποιοι -έστω λίγοι- μπήκαν φυλακή κι έχουμε κι ένα “κοστολόγιο” της μίζας. Σε άλλους τομείς που έγιναν μεγαλειώδη πάρτι δεν έγινε τίποτα απ΄ όλα αυτά και επιπλέον επικρατεί ακόμη “ομερτά”!

Κι επειδή στην Ελλάδα όταν πονάει το κεφάλι το κόβουμε, φθάσαμε στο άλλο άκρο: να αφήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το υλικό τους στην τύχη τους. Τους ανθρώπους των ΕΔ τους είχαμε πάντα στην άκρη ,αυτό είναι γνωστό. Κανείς δεν υπογράφει ούτε για ρουλεμάν στο ΥΠΕΘΑ ,εδώ και δέκα χρόνια! Οπλικά συστήματα πληρωμένα πανάκριβα από τους φορολογούμενους ρημάζουν γιατί πάντα κάποιος βγαίνει με νόημα και λέει αυτό που και ο κ.Θεοδωράκης είπε: “Όπου υπάρχει προμήθεια,υπάρχει και μίζα”.

Αν λοιπόν καταλαβαίνουμε καλά ο κ.Θεοδωράκης ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος κόμματος κι όχι ένας απλός τηλεοπτικός δημοσιογράφος μας προτείνει να μην ασχολούμαστε με τους εξοπλισμούς των ΕΔ.

Όπου υπήρχε προμήθεια υπήρχε και μίζα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είναι αλήθεια. Όχι μόνο στην Άμυνα βέβαια.

Βεβαίως και δεν είναι καιρός για εξοπλισμούς και νέες αγορές. Αλλά είναι εξίσου βέβαιο ότι δεν υπάρχει πλέον καθόλου καιρός για αναβολή του “συμμαζέματος” των ΕΔ. Ότι μπορεί να διορθωθεί και να λειτουργήσει έπρεπε να έχει γίνει χθες.Για λεπτομέρειες ο κ.Θεοδωράκης μπορεί να ρωτήσει τον τομέα Άμυνας του Ποταμιού στον οποίο εμπλέκονται σοβαροί άνθρωποι. Θα του εξηγήσουν ότι είμαστε πολύ κοντά στο να μας πάρει το Ποτάμι. Και δεν θα ΄ναι το δικό του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ