Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "φαρμάκι" Σόϊμπλε κατά της Ελλάδας! ΒΙΝΤΕΟ

18.02.2015 | 10:17
Ο εκνευρισμός του Σόϊμπλε δεν κρύβεται. Οι ειρωνίες και οι “φαρμακερές” δηλώσεις του κατά του Βαρουφάκη και των Ελλήνων δημιουργούν την αίσθηση ότι η συζήτηση με τους Γερμανούς και συνεπώς και με τους υπόλοιπους Ευρωπαιους είναι μάταιη. Η ελληνική πλευρά πιστεύει παρόλα ότι όλα είναι ανοιχτά.

Η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε χθες τη νύχτα, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός.

Γι αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό με τον Βαρουφάκη, δηλαδή στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, φρόντισε να κάψει το ελληνικό αίτημα.
''Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης. Το ζήτημα δεν είναι η παράταση ενός δανειακού προγράμματος αλλά αν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι".

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις αλλά κυρίως το ύφος του για να καταλάβετε το κλίμα που προσπαθεί να “περάσει” ο Σοϊμπλε.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ