Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "φέρε τα λεφτά και σώπα" δεν περνά - Έρχονται νέες κινητοποιήσεις από στρατιωτικούς

21.04.2013 | 00:01
Τα χειρότερα έρχονται. Και σ΄ ότι αφορά στις περικοπές που θα επηρεάσουν καταλυτικά το βιοτικό επίπεδο και των στρατιωτικών αλλά και σ΄ ότι αφορά τις αντιδράσεις. Η επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα με την τακτική του “φέρε τα λεφτά και σώπα”, όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως φουντώνει το κύμα αντιδράσεων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

Στρατιωτικοί και κυρίως αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο χειρισμό εργασιακών θεμάτων φαίνεται ότι αναζητούν πλέον νέους ,πιο δυναμικούς και κυρίως “νόμιμους” τρόπους αντίδρασης που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη ,ακόμη και σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπιζαν με καχυποψία όσους επέλεξαν να φορούν στολή.

Η πρόταση για απεργία πείνας που ακούστηκε από τους αστυνομικούς είναι η πρώτη σοβαρή ένδειξη αυτής της προσπάθειας. Ανάλογες σκέψεις για μορφές αντίδρασης που δεν θα εκφράζονται πλέον μέσα από συγκεντρώσεις υπάρχουν στις Ενώσεις Στρατιωτικών αλλά και στις Ενώσεις Αποστράτων πλην των “θεσμικών”. Η μορφή που θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις θα έχουν βασικό στόχο να στείλουν το μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία ότι οι στρατιωτικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και όχι μια κάστα δήθεν προνομιούχων όπως συστηματικά από το 2009 επιχειρούν -ανεπιτυχώς πλέον- να τους παρουσιάσουν.

Οι μορφές των αντιδράσεων θα κινούνται κατηγορηματικά και απόλυτα εντός όσων προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα ,αυτό είναι αυτονόητο αλλά και αναγκαίο, για να διατηρηθεί το κύμα προσέλευσης στρατιωτικών που παρατηρείται τελευταία από το “στρατόπεδο της σιωπής” στο “στρατόπεδο” εκείνων που μιλούν και επισημαίνουν ότι η Εθνική Άμυνα της χώρας δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο παζαρέματος με κανέναν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ