Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Το ΓΕΕΘΑ είναι αλλού! Ονειρεύονται ιστιοφόρα όταν ο Στόλος υποφέρει! Έγγραφο

03.07.2014 | 00:01
Την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό κάνει αιματηρές οικονομίες για να μπορέσει -αν μπορέσει- να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των υποβρυχίων στον Σκαραμγκά με μόνο 75 εκατομμύρια…

Την ώρα που δεν υπάρχει …ευρώ για να επισκευαστεί η πυραυλάκατος ΜΥΚΟΝΙΟΣ του Στόλου , η οποία μεταφέρθηκε στον Ναυατάθμο…

Την στιγμή που όλο το προσωπικό παρακολουθεί με αγωνία την συζήτηση που γίνεται για το αυτονόητο, δηλαδή την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ…

…στο ΓΕΕΘΑ δείχνουν ότι έχουν κατορθώσει πραγματικά να μεταφερθούν σε κάποια άλλη εποχή , είναι μέσα στην ευτυχία και εκδίδουν σήματα και έγγραφα που πραγματικά εξαγριώνουν!

Έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που κοινοποιείται παντού παραδέχεται το υψηλότατο και ασύμφορο κόστος του εγχειρήματος -θα ξεπεράσει με αμφίβολα αποτελέσματα τα 10 εκατομμύρια- αλλά καλεί μεταξύ άλλων το ΜΤΝ , το Ταμείο Εθνικού Στόλου και το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης να εξετάσουν τις δυνατότητες εμπλοκής τους στην χρηματοδότηση της επισκευής του Ευγένιου Ευγενίδη!!! Το μόνο σημείο λογικής στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ είνα αυτό που αναφέρεται σε ιδιώτες εθελοντές οι οποίοι χρόνια τώρα αναμένονται μάταια. Για να είμαστε δίκαιοι έχει γίνει ξεκάθαρο από όποιον ειδικό έχει δει το Ευγένειος Ευγενίδης ότι μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό πλωτό μουσείο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπλοο. Ή στην καλύτερη περίπτωση το κόστος των επισκευών θα φθάσει σε τέτοια ύψη που δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση. Διαβάστε το:
Κι όμως μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης κάποιοι έχουν αγωνίες για την “ναυτοσύνη των Ναυτικών Δοκίμων” . Να τους πληροφορήσουμε ότι εδώ και μήνες -το ΄χει γράψει το Onalert- έχει βρεθεί αξιόπιστη λύση για την ναυτική εκπαίδευση των Δοκίμων μας. Ο Α/ΓΕΝ έχει βρει ένα αξιόλογο ιστιοφόρο από το Μαυροβούνιο, το οποίο μας παραχωρούν .
Έχει ήδη έρθει σε επαφή με το Μαυροβούνιο το οποίο διαθέτει ένα εκπληκτικό ιστιοφόρο. Ο Α/ΓΕΝ έχει προτείνει λοιπόν το ιστιοφόρο να έρχεται  στην Ελλάδα και μ΄ αυτό να εκπαιδεύονται οι Ναυτικοί μας Δόκιμοι ,μαζί με όποιον Μαυροβούνιο θέλει να εκπαιδευτεί.

Τόσο απλά!

Η ουσία του θέματος βέβαια είναι άλλη. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη περίοδο που στις Ένοπλες Δυνάμεις το προσωπικό δοκιμάζεται σκληρά να κυκλοφορούν τέτοια έγγραφα λες και δεν συμβαίνει τίποτα . Αν έχουν βάλει στόχο …ζωής στο ΓΕΕΘΑ να ενεργοποιήσουν τον Ευγένιο Ευγενίδη ας απευθυνθούν απ΄ ευθείας στον ιδιωτικό τομέα. Κι αν βρουν επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται ας προχωρήσουν . Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι αυτή την εποχή οι ΕΔ δεν πάσχουν από παράσημα, στολές και ιστιοφόρα. Και θα πρέπει -επιτέλους- να κατανοήσουν ότι η πρώτη τους προτεραιότητα θα πρέπει να είναι το προσωπικό και τα μέσα που του παρέχουμε για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Όλα τα υπόλοιπα είνα "καθρεφτάκια για ιθαγενείς". Και οι στρατιωτικοί δεν είναι ούτε ιθαγενείς, ούτε θαμπώνονται με καθρεφτάκια.

Το θέμα ασφαλώς πλέον αφορά και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που πρέπει να βάλει φρένο σ΄ όσους ...είναι αλλού.


Διαβάστε ακόμη:

Ιστιοφόρο "αποκτά" το ΠΝ για την εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ