Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΓΕΕΘΑ βοηθά στην επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου

06.11.2015 | 23:55
Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Η συνάντηση έγινε με στόχο να δοθεί η τελική έγκριση για την παραχώρηση των απαραίτητων εκτάσεων από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης και από την ΣΕΑΠ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση των αδειοδοτήσεων για την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σημερινού αεροδρομίου κρίνεται επιτακτική μέχρις ότου ολοκληρωθεί η υλοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλλι. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, στόχος είναι να παραχωρηθεί τμήμα που καταλάμβανε η 126ΣΜ για να αναλάβει υποστηρικτικές χρήσεις του αεροδρομίου (χώροι στάθμευσης αεροσκαφών και χώροι στάθμευσης ΙΧ και λεωφορείων) και αντιστοίχως τμήμα της ΣΕΑΠ για να επιτευχθεί η αλλαγή όδευσης της Λ. Ικάρου μέσω της ΣΕΑΠ (από τμήμα συνιδιοκτησίας Δήμου Ηρακλείου) και η διασύνδεση της με την λεωφόρο  Σενετάκη με τη δημιουργία νέου κόμβου νοτιότερα.
Η θετική ανταπόκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τις λεπτομέρειες του ζητήματος, ανοίγει τον δρόμο για τα επόμενα βήματα. Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε να του σταλεί προσωπικά πλήρης φάκελος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και την σχετική τεκμηρίωση από την Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσα στις επόμενες ημέρες. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν και φορείς από το χώρο του τουρισμού. 

ΠΗΓΗ: Candianews.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ