Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν "βύθισε" το USS Nimitz! ΒΙΝΤΕΟ

27.02.2015 | 14:23
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν βύθισαν με ταχύπλοα σκάφη ενα ακριβές αντίγραφο του USS Nimitz, καθώς η χώρα ξεκίνησε ναυτικές ασκήσεις στα Στενά του Ορμούζ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους cruise στο αντίγραφο του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου Νίμιτς, καθώς άρχισαν ναυτικές ασκήσεις στα Στενά του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Tasnim.
Το αεροπλανοφόρο βυθίστηκε με τέσσερις πυραύλους Nasr, τύπου cruise, οι οποίοι έχουν εύρος λειτουργίας 35 χιλιομέτρων και πολεμική κεφαλή 150 κιλών.

Επιπλέον κατα την διάρκεια της άσκησης, οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους Khalij Fars (Περσικός Κόλπος) από ένα παραθαλάσσιο λιμάνι. Το μέγιστο βεληνεκές των πυραύλων ειναι 300 χιλιόμετρα και μπορούν να αγγίξουν μέγιστη ταχύτητα Mach 3 (τουλάχιστον 1020 μέτρα ανά δευτερόλεπτο).

Οι ασκήσεις, που ονομάζονται Mέγας Προφήτης Εννέα, λαμβάνουν χώρα στα Στενά του Ορμούζ, που είναι η μόνη είσοδος στον Περσικό Κόλπο.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν δήλωσε ότι στόχος των “παιχνιδιών πολέμου”, όπως αποκάλεσε την άσκηση, είναι για το Ιράν να “αποδείξει τη δύναμη” του Ιρανικού Ναυτικού στην προστασία των συμφερόντων της χώρας στον Περσικό Κόλπο.

Πηγή - Sputnik
Μετάφραση-Επιμέλεια - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ