Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν καταδικάζει τους ναζί για εγκλήματα κατά των εβραίων

25.09.2013 | 10:13
Μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσαν σήμερα ότι η καταδίκη από τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί των "εγκλημάτων των ναζί έναντι των εβραίων" δεν είναι επαρκής και ζήτησαν να αποκηρύξει τους ηγέτες της χώρας του οι οποίοι έχουν αρνηθεί το Ολοκαύτωμα.

Ενώ ο προκάτοχός του, ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, είχε αρνηθεί το Ολοκαύτωμα, ο νέος ιρανός πρόεδρος δήλωσε χθες, Τρίτη, σε συνέντευξή του προς το CNN πως "κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους ναζί έναντι των εβραίων, είναι καταδικαστέο".

"Είναι αλήθεια πως (ο Ροχανί) δεν αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, αλλά και δεν καταδίκασε αυτούς που αρνούνται το Ολοκαύτωμα, όπως ο προκάτοχός του και άλλοι ιρανοί ηγέτες", δήλωσε στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός αρμόδιος για τις Διεθνείς Σχέσεις Γιουβάλ Στάινιτς.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοσταθμό του στρατού: "Πού έχουμε φθάσει; Φτάνει να αναγνωρίσεις ότι έγινε το Ολοκαύτωμα για να περάσεις για φωτισμένος, καλλιεργημένος και θετικός". "Όμως οι ιρανοί πνευματικοί ηγέτες που έχουν αρνηθεί το Ολοκαύτωμα εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους", πρόσθεσε ο Ζεέβ Ελκίν.

"Το να σκοτώσεις ένα ανθρώπινο ον είναι κατακριτέο. Δεν έχει διαφορά αν είναι χριστιανός, εβραίος ή μουσουλμάνος", δήλωσε επίσης ο Ροχανί στο CNN απαντώντας σε ερώτηση για το Ολοκαύτωμα.

Όμως "αυτό δεν πάει να πει πως, εφόσον οι ναζί διέπραξαν εγκλήματα εναντίον μιας ομάδας, η ομάδα αυτή πρέπει να κατασχέσει τη γη μιας άλλης ομάδας και να την κατέχει", πρόσθεσε. "Αυτή επίσης είναι μια πράξη που θα έπρεπε να καταδικαστεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιρανός πρόεδρος προς Ομπάμα: "Μην παρασυρθείς σε επίθεση εναντίον μας"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ