Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν στηρίζει το "σχέδιο" Ασαντ για έξοδο από την κρίση

07.01.2013 | 10:25
Το Ιράν, ο κυριότερος σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, εξέφρασε την υποστήριξή του προς το "σχέδιο" που πρότεινε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για την έξοδο από την συριακή κρίση.

"Η Ισλαμική Δημοκρατία υποστηρίζει την πρωτοβουλία του προέδρου Ασαντ για μία συνολική λύση στην κρίση", η οποία ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τον θάνατο 60.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου.
Το σχέδιο "απορρίπτει τη βία, την τρομοκρατία και την εξωτερική ανάμειξη και προτείνιε μία συνολική πολιτική διαδικασία" εξόδου από την κρίση, δηλώνει ο ιράνος υπουργός Εξωτερικών η χώρα του οποίου υποστηρίζει με κάθε τρόπο το καθεστώς Ασαντ.

Ο ιρανός υπουργός καλεί όλους τους παράγοντες της συριακής σύρραξης και τη διεθνή κοινότητα "να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία" που προσφέρεται από το "σχέδιο" για την "αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Συρία και την αποφυγή της επέκτασης της κρίσης στην περιοχή".

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και επτά μήνες, ο Ασαντ πρότεινε "πολιτικό σχέδιο" το οποίο προβλέπει τη διατήρησή του στην εξουσία, επανέλαβε ότι ο στρατός του υπερασπίζεται τη χώρα απέναντι στους "τρομοκράτες" και ότι αρνείται να αναγνωρίσει τις διεκδικήσεις των αντικαθεστωτικών.

Η συριακή αντιπολίτευση απέρριψε αμέσως το "σχέδιο" και επαναδιατύπωσε την απαίτηση για αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ πριν από κάθε λύση. Ιδια αρνητική στάση τήρησαν και οι δυτικές χώρες. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι το σχέδιο δεν έχει "καμία επαφή με την πραγματικότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσαντ: "Δεν μιλάω με τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα"

Γιατί οι Ρώσοι στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο

O Eρντογάν ο Άραβας της Συρίας!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ