Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν συνδέει τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία

08.01.2016 | 06:58
Η Τουρκία κάλεσε χθες τον πρέσβη του Ιράν για να απαιτήσει από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του να σταματήσουν αναφορές που συνδέουν την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ στη Σαουδική Αραβία με την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ριάντ.
«Καταδικάζουμε έντονα την σύνδεση της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου μας στη Σαουδική Αραβία με τις εκτελέσεις που επιδικάστηκαν στη χώρα, σε άρθρα που έχουν εκδοθεί σε μέσα ενημέρωσης τα οποία συνδέονται με επίσημες υπηρεσίες του Ιράν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του.

Η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε επίσης και δηλώσεις οι οποίες απέδιδαν άμεσα ευθύνες για τις εκτελέσεις στον Ερντογάν, σημειώνοντας ότι στόχων των εφημερίδων ήταν να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα για τον πρόεδρο στον λαό του Ιράν.
Στην επίσημη διήμερη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ για συνομιλίες που αφορούσαν την κρίση στη Συρία και την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ