Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία και προειδοποιεί τον Άσαντ

19.03.2014 | 09:24
Το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία ως αντίποινα για μία επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί (φωτο) στρατιώτες την Τρίτη στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.
Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ θα πληρώσει "μεγάλο τίμημα" για τη βοήθειά του στους εχθρούς του Ισραήλ.
Ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν δήλωσε οτι "Θεωρούμε ότι το καθεστώς Ασαντ ευθύνεται γι αυτά που συμβαίνουν στο έδαφός του και αν συνεχίσει να συνεργάζεται με τα τρομοκρατικά στοιχεία που επιδιώκουν να βλάψουν το εβραϊκό κράτος, θα πληρώσει μεγάλο τίμημα" και τόνισε οτι"Δεν θα ανεχτούμε προσβολή της κυριαρχίας μας ή οιαδήποτε επίθεση εναντίον στρατιωτών μας και πολιτών μας και θα αντιδράσουμε αποφασιστικά και δυναμικά εναντίον οποιουδήποτε προσπαθήσει να δράσει εναντίον μας, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, όπως κάναμε αυτή τη νύχτα".

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967--κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών-- και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Ο τραυματισμός των ισραηλινών στρατιωτών την Τρίτη ενώ περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή είναι το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πριν από τρία χρόνια και πλέον.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που εμπνέονται από την αλ Κάιντα κι είναι πολέμιοι του εβραϊκού κράτους και υποστηρίζει ότι αντάρτες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που έχουν ταχθεί στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν παρουσία στα Υψίπεδα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ