Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ μετά από τις φιλίες με την Τουρκία υπέγραψε και σύμφωνο συνεργασίας με την Αλβανία

21.12.2015 | 17:07
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο τις Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς στην Αθήνα και το Ισραήλ φαίνεται ότι έχει βαλθεί να στέλνει μηνύματα . Γιατί δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι μέσα σε λίγα 24ωρα,το Ισραήλ μπήκε σε φάση επαναπροσέγγισης με την Τουρκία και υπέγραψε σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας με την Αλβανία!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν.
Το γραφείο Τύπου της αλβανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε στον Έντι Ράμα την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που προσέφεραν οι Αλβανοί για την υπεράσπιση των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
“Εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ τους φίλους μας” δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι η Αλβανία ήταν η μόνη χώρα που είχε περισσότερους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου απ’ ό,τι πριν.
Η διήμερη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Ισραήλ πραγματοποιείται ακριβώς 25 χρόνια μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Ράμα, μετά το πέρας της συνάντησης, έγραψε στο Twitter ότι συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ