Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ τοποθετεί για πρώτη φορά Ακόλουθο Άμυνας στην Αθήνα

07.04.2014 | 18:53
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Διευρύνει την διπλωματική του παρουσία το Ισραήλ στην Ελλάδα, τοποθετώντας για πρώτη φορά Ακόλουθο Άμυνας στην πρεσβεία του στην Αθήνα. 

Μάλιστα ο ισραηλινός Ακόλουθος Άμυνας στην Αθήνα θα είναι αρμόδιος και για την Κύπρο , την Βουλγαρία και την Ρουμανία, δίνοντας έτσι στην θέση αυτή  αρμοδιότητες υπευθύνου περιοχής- μιας περιοχής που ''δένει'' διπλωματικά τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη- Ανατολική Μεσόγειο.

Την ιδιαίτερα σημαντική αυτή είδηση όσον αφορά τις  διπλωματικές εκπροσωπήσεις έδωσε ο ίδιος  ισραηλινός Πρέσβης στην Αθήνα κ.  Αrye Meke κατά την ομιλία του σήμερα Δευτέρα στο Συνέδριο  Exposet Defenseworld με θέμα Defense & Security Policy : Meet the Future Challenges που διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η αναβάθμιση αυτή συμπίπτει με τη ολοένα και περισσότερο επέκταση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και με την διεύρυνση των σχέσεων Ισραήλ -Κύπρου στον αμυντικό τομέα. Παράλληλα αναβαθμίζεται εκ των πραγμάτων και η σημασία της Αθήνας όσον αφορά την διεθνή διπλωματική ανάπτυξη του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το Ισραήλ είχε διαπιστευμένο στην Ελλάδα και καλυπτόταν  όσον αφορά τα θέματα άμυνας ν  από τον Ισραηλινό  Ακόλουθο Άμυνας που ήταν στην Ρώμη. Καθώς η ευρύτητα των αρμοδιοτήτων είναι πολλά υπάρχει η εκτίμηση ότι ίσως να τοποθετηθούν στην Αθήνα και ακόλουθοι με αρμοδιότητα τους επιμέρους κλάδους των ΕΔ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ