Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Το Ισραήλ παραλαμβάνει δύο μαχητικά F-35 εως το τέλος της εβδομάδας

08.11.2017 | 09:45
Η ισραηλινή Αεροπορία ετοιμάζεται να παραλάβει δύο μαχητικά F-35I Adir της Lockheed Martin πριν το τέλος της εβδομάδας, γεγονός το οποίο θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό του  υπάρχων στόλου των F35 σε εννέα. Τα μαχητικά πρόκειται να αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση Νεβάτιμ( Nevatim) στα νότια της χώρας.

Υψηλόβαθμος των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων που δεν κατονομάζεται δήλωσε πως η αεροπορία θα λάβει σύντομα την απόφαση σχετικά με το αν θα προμηθευτεί επιπλέον F-35 πέρα από τα 50 που έχει δεσμευτεί να αγοράσει, σχηματίζοντας μια τρίτη μοίρα. Το θέμα θα τεθεί στο ισραηλινό κοινοβούλιο το επόμενο έτος.

Η αεροπορία εκτελεί δοκιμές με τα F-35I στα οποία έχει ενσωματώσει ισραηλινό εξοπλισμό. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις δυνατότητες του αεροσκάφους», δήλωσε ο ίδιος υψηλόβαθμος ισραηλινός.

Ένα ειδικό αεροσκάφος δοκιμών θα διατεθεί το 2019 για να δοκιμαστούν και νέες αναβαθμίσεις. Η παράδοση των 50 αεροσκαφών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι προσπάθειες του Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του σε Λίβανο και Συρία καθιστά την απόκτηση περισσότερων F-35I πιο επιτακτική, σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής απόκτησης του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ η LM παρέδωσε στην Νεβατίμ εξομοιωτή αποστολών του F-35. Παρόμοιοι εξομοιωτές έχουν παραδοθεί σε Ιταλία, Ιαπωνία και Νορβηγία.

Με πληροφορίες από https://www.flightglobal.com

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ