Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τονωτική ένεση" στον Ελληνικό Στόλο! Τι μας δίνουν γιατί πάει ΗΑΕ ο Α/ΓΕΝ

13.03.2014 | 00:01
“Τονωτική ένεση” στην διαθεσιμότητα των φρεγατών τύπου ΛΗΜΝΟΣ - ΕΛΛΗ αναμένεται από τα Ηνωμένα Αραβαικά Εμιράτα  Όχι δεν πρόκειται για χρήματα, αλλά για κάτι πιο πολύτιμο αυτή τη στιγμή. Ανταλλακτικά!

Τα ΗΑΕ  αποσύρουν τις δύο φρεγάτες τύπου S που διαθέτει. Κι επειδή τα ΗΑΕ είχαν  αποδειχτεί πιο σοβαρα απ΄ ότι εμείς, είχαν  “φορτώσει” τις αποθήκες του με απίστευτες ποσότητες ανταλλακτικών. Τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κι εμείς -έστω ένα μερος τους- του 2006, αλλά τότε άπαντες “αγόραζαν” τις γαλλικές Fremm. Τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για την Ελλάδα ως γνωστόν και αυτό είχε επιπτώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και βέβαια στο ΠΝ.

Οι ελλείψεις ανταλλακτικών στον Στόλο είναι δεδομένες και ας “ωραιοποιούνται” σε πολλές περιπτώσεις. Γι΄ αυτό και η λύση που έχει προκύψει από τα ΗΑΕΝ μοιάζει “σωτήρια”.

Ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να κατέβει τις προσεχείς ημέρες στο Κατάρ και να “κλείσει” το θέμα. Τι έχει μείνει ανοιχτό; Τα ανταλλακτικά ουσιαστικά θα μας παραχωρηθούν και από τα ΗΑΕ  το μόνο που ζητάνε είναι να αναλάβουμε εμείς το κόστος της μεταφοράς τους. Ο Αποστολάκης θα προσπαθήσει να αποφύγει κι αυτό το κόστος ,αλλά ακόμη κι αν δεν το πετύχει ο εφοδιασμός του Στόλου με ανταλλακτικά για τις φρεγάτες S είναι απρόσμενο δώρο.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικές φρεγάτες "συνοδεύουν" το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους - Φωτογραφίες 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ