Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "καζάν-καζάν" του Ερντογάν και το ελληνικό πλεονέκτημα που απειλούν επιπόλαιοι!

05.03.2013 | 00:35
Το “καζάν-καζάν” του Ερντογάν για το θέμα της ΑΟΖ ,μόνο ευχάριστα δεν ακούστηκε στ΄ αυτιά του πρωθυπουργού, αλλά και σ΄ όσους εδώ στην Αθήνα ,τους τελευταίους ειδικά μήνες με μία επίδειξη απίστευτης πολιτικής αφέλειας και με περίσσειο “κουτσαβακισμό”, διαλαλούσαν ότι θα προχωρήσουμε στο θέμα της ΑΟΖ. Και πρόσθεταν ότι “η Τουρκία δεν θα αντιδράσει γιατί έχει άλλα μεγαλύτερα προβλήματα”! 

Για καλό και για κακό βέβαια δεν είδαν με κακό μάτι την προοπτική να πάρουμε δυο φρεγάτες με άγνωστο ακόμη το κόστος…

Το “καζάν-καζάν” του Ερντογάν , μπορεί να “ξέχασε” να το μεταφράσει η κρατική τηλεόραση, αλλά την “μετάφρασή” του , την καταλάβαμε όλοι: “Ή θα πάρουμε κι εμείς μερίδιο σ΄ ότι βρείτε στο Αιγαίο, ή δεν θα πάρει κανείς”.

Βέβαια ο κ.Ερντογάν δεν έχει καταλάβει ότι η Ελλάδα ,ευτυχώς, έχει πολλές περιοχές από τις οποίες ελπίζει ότι θα προκύψουν μεγάλα ενεργειακά αποθέματα. Κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημά μας. Το θέμα είναι να το καταλάβουν κι εδώ στην Αθήνα! Να καταλάβουν ότι παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση, τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, εμείς ελέγχουμε την κατάσταση, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε το χρόνο κάθε πρωτοβουλίας κι εμείς μπορούμε να οδηγήσουμε τις εξελίξεις.

Δεν έχουμε κανένα λόγο και καμία πίεση τώρα να ανοίξουμε μέτωπο με την Τουρκία που φαίνεται να το επιδιώκει. Και είναι τουλάχιστον περίεργη η επιμονή κάποιων να προκαλέσουν ρήξη σε μια στιγμή που δεν είναι η καλύτερη για τη χώρα. Αν οι περιοχές που επιβουλεύεται η Τουρκία ήταν οι μοναδικές αυτή η επιμονή θα μπορούσε να εξηγηθεί, αλλά τώρα οδηγεί σε άλλες σκέψεις καθόλου ευχάριστες για όσους ασκούν την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας και δημιουργούν συνθήκες για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων.

Η λογική της ανακήρυξης ΑΟΖ όπως την προσεγγίζουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί συστηματικά με το θέμα ,όπως ο Νίκος Λυγερός έχουν νόημα. Και όχι οι ανόητοι λαϊκισμοί και οι διαγωνισμοί ψευτοπατριωτισμού στους οποίους αρκετοί τελευταία παρασύρονται.

Το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας, η ΑΟΖ και όλα τα σχετικά δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο “επιβεβαίωσης” κανενός. Το ζητούμενο είναι το κέρδος της χώρας και τίποτα άλλο. Όσοι αναζητούν σ΄ αυτά τα θέματα “βραβείο πατριωτισμού” καλό θα είναι να βρουν άλλο “γήπεδο” για να μετρήσουν τον “πατριωτισμό” τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το προκλητικό τουρκικό ερώτημα για ΑΟΖ και "τρομοκρατία" και η αμηχανία Σαμαρά

"Η τρομοκρατία" στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων!

Οι Έλληνες έχουν γίνει "σεϊχηδες" προς τους Τούρκους
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ