Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Λονδίνο επανεξετάζει συμβάσεις εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

04.08.2014 | 15:16
Λονδίνο:
Η Βρετανία επανεξετάζει όλες τις άδειες εξαγωγών όπλων προς το Ισραήλ σε αντίδραση στην κλιμάκωση από το εβραϊκό κράτος της σύγκρουσής του με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Αυτή τη στιγμή επανεξετάζουμε όλες τις άδειες εξαγωγών προς το Ισραήλ για να επιβεβαιώσουμε ότι πιστεύουμε πως είναι αρμόζουσες», δήλωσε μια εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στους δημοσιογράφους.

Η απόφαση για την επανεξέταση ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με έκθεση μιας επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα, τα ισχύοντα συμβόλαια που έχουν ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση για την εξαγωγή προϊόντων διπλής χρήσης ή στρατιωτικών προϊόντων στο Ισραήλ έχουν αξία μεγαλύτερη από 7,8 δισεκ. λίρες (9,7 δισεκ. ευρώ). Σε αυτά περιλαμβάνονται συμβόλαια για την παροχή στο Ισραήλ εξοπλισμού προφύλαξης όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, εξαρτήματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


«Προφανώς η τρέχουσα κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με την εποχή που δόθηκαν κάποιες από τις άδειες και τις επανεξετάζουμε με βάση αυτή. Όμως δεν έχουν ληφθεί άλλες αποφάσεις πέραν της επανεξέτασης», υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιματοβαμμένη εκεχειρία στη Γάζα

Βομβαρδισμός σχολείου στη Γάζα

Συγκλονιστικό βίντεο Παλαιστινίων που διεισδύουν υπογείως στο Ισραήλ! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ