Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μέγα "φάουλ" της Γερμανικής πρεσβείας στην εκδήλωση του ΥΠΕΘΑ για τις αποζημιώσεις

28.04.2015 | 18:49

Μόνο ο Γερμανός πρέσβης έλειψε από την μεγάλη εκδήλωση του ΥΠΕΘΑ για τις γερμανικές οφειλές από την περίοδο της κατοχής. Δυο φορές του είχε τηλεφωνήσει για να τον καλέσει ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Ο οποίος θεωρούσε απαραίτητη την παρουσία του για να σταλεί το μήνυμα ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν πρέπει να θεωρείται “τραύμα” στις σύγχρονες ελληνογερμανικές σχέσεις.

Το φάουλ δεν είναι ασήμαντο. Γιατί θα υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έστειλε τον ίδιο τον Α/ΓΕΕΘΑ για πρώτη φορά στην ιστορία, σε τελετή στο γερμανικό νεκροταφείο! Ο Α/ΓΕΕΘΑ δέχτηκε σκληρότατη κριτική για την παρουσία του εκεί η οποία αποδόθηκε στην “ελληνογερμανική φιλία”. Ελληνογερμανική φιλία α λα καρτ δηλαδή.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν παρέλειψε να επισημάνει την απουσία του Γερμανού πρέσβη από την εκδήλωση.

Αμέσως μετά ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος που ανέβηκε στο βήμα ενημέρωσε ότι μόλις τον πληροφόρησαν ότι η γερμανική πρεσβεία είχε στείλει εκπρόσωπο. Ευγενικά ευχαρίστησε για την παρουσία του,αλλά επαναλαμβάνουμε ότι θα έπρεπε να έρθει ο ίδιος ο πρέσβης όπως ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ πήγε στο γερμανικό νεκροταφείο στο Διόνυσο.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το βαρύ κόστος που πλήρωσε η Ελλάδα από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ