Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Το μήνυμα Βούτση για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

21.05.2018 | 15:33
Πέρασαν 154 χρόνια από την μέρα που Επτάνησα ενώθηκαν με την Ελλάδα και πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα. Ο Νίκος Βούστης, πρόεδρος της Βουλής τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης στην Κέρκυρα και έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο. Το απόγευμα αναμένεται να εγκαινιάσει την έκθεση «Ι. Καποδίστριας, ο Κερκυραίος πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος».

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και των φιλαρμονικών του νησιού. Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν παρουσία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Το μήνυμα Βούτση

«Τυπικά είναι τα 154 χρόνια. Στην ουσία, αυτό που έχει μείνει, είναι πως και για την εθνική ιδέα και για τον πολιτισμό και για τους μετέπειτα αγώνες του έθνους και του λαού μας, τα Ιόνια ήταν παρόντα. Όλα τα νησιά έδωσαν ένα στίγμα, έδωσαν μία προσφορά ανυπολόγιστη, ώστε να διαμορφωθεί και ο πολιτιστικός και ο εθνικός κορμός αυτής της χώρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του ο κ. Βούτσης.

«Σήμερα γιορτάσαμε την Ένωση των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα. Το βασικότερο όλων είναι το μήνυμα που εκπέμπεται για ενότητα από τα Ιόνια νησιά. Η Ένωση των Επτανήσων μας δίνει το μήνυμα της ενότητας του λαού και της πολιτικής ηγεσίας για να διεκδικήσουμε καλύτερη θέση της χώρας στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται ενότητα, σοβαρότητα και πάνω από όλα εθνική υπευθυνότητα» ανέφερε στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Κοντονής.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να εγκαινιάσει την έκθεση «Ι. Καποδίστριας, ο Κερκυραίος πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος», στη Δημοτική πινακοθήκη Κέρκυρας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ