OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το μυστικό ταξίδι εισαγγελέα στη Σουηδία που οδήγησε στη σύλληψη Λιακουνάκου για τα ERIEYE

29/09/2015 - 08:24
Share on FacebookShare on Twitter

Το ταξίδι ενός Έλληνα εισαγγελέα που έγινε με απόλυτη μυστικότητα στην Σουηδία φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα στις έρευνες για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ ERIEYE. Γι΄ αυτή την υπόθεση κρατείται από τη νύχτα ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Ο εισαγγελέας είχε ταξιδέψει στην Σουηδία για να εξετάσει μάρτυρα που είχε να δώσει πληροφορίες για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ Erieye στην Ελληνική ΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σουηδία, το καλοκαίρι του 2014 στην Ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης “ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέθεσε σε Έλληνα εισαγγελέα επί πέντε ώρες για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ”.
Το δημοσίευμα ανέφερε και το όνομα του άνδρα . Ήταν ο Liss Olof Nenzell που κατέθεσε για μίζες εκατομμυρίων ευρώ και δόθηκαν σε πρόσωπα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα χρήματα μοιράστηκαν σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους. Ο Nenzell είχε μιλήσει και στο Reuters γι΄ αυτό το θέμα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας εισαγγελέας που πήρε την κατάθεση δεν είχε ενημερώσει τις δικαστικές αρχές της Σουηδίας ,κάτι που είναι παράδοξο και το αποδίδει στην προσπάθεια να μείνει μυστική πάση θυσία αυτή η κατάθεση.

Τι είχε αποκαλύψει το Reuters

Τον Απρίλιο του 2014 δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο τον υπάλληλο της σουηδικής εταιρείας Νένζελ ανέφερε ότι η εταιρεία Ericsson πλήρωσε το 1999 , 13, 05 εκατομμυρία ευρώ τα οποία θα πήγαιναν σε μίζες σε πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του ο Λις Ολος Νένζελ είχε πει ότι «πολιτικοί, στρατιωτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ελλάδα είχαν λάβει χρήματα από την Ericsson».

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι είχε δώσει χρήματα σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο χωρίς ωστόσο να γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα ούτε και ενημερώθηκε ποτέ.

Η Ericsson αναφέρει ότι πάντα είχε συνεργασία με εμπορικούς αντιπροσώπους σε διάφορες χώρες για αυξάνει τις πωλήσεις της ωστόσο έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για ζητήματα δωροδοκιών και διαφθοράς.
Η ελληνική παραγγελία σχετιζόταν με το Αερομεταφερόμενο Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) Erieye αξίας 550,28 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια η Ericsson πούλησε το κομμάτι της κατασκευής αμυντικών συστημάτων στην εταιρεία Saab.

Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣΣΥΛΛΗΨΗ

Related Posts

μεταγωγικά - Πολεμική Αεροπορία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η χρονιά αναγέννησης του στόλου των μεταφορικών και τα επόμενα βήματα της Πολεμικής Αεροπορίας

24/12/2025 - 05:04
SAMP/T NG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

23/12/2025 - 20:37
cv90
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

23/12/2025 - 18:25

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό Μαρία Παππά - Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να πετάει με το μοιραίο Falcon

Μαρία Καλάβρια: «Εννοείται ότι κάνω μπότοξ, υαλουρονικό δε βάζω, προτιμώ να κάνω ένα λίφτινγκ»

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι έχει πάρει 11 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert