Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για το αντιαεροπορικό της Τουρκίας

21.10.2013 | 23:48
Ελένη Παναγιώτου
Ανταπόκριση απο Βρυξέλλες

Σε δηλώσεις της σήμερα σε κλειστή συνάντηση των δημοσιογράφων στα πλαίσια του συνέδριου των Υπουργών Άμυνας στο ΝΑΤΟ, η Οάνα Λουνγκέσκου εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ τόνισε οτι το θέμα της Συρίας δεν θα ειναι στην αυριανή ατζέντα των Υπουργών Άμυνας. Ο λόγος όπως δήλωσε ειναι επειδή τα θέματα που θα συζητηθούν θα ειναι αποκλειστικά για το μέλλον του ΝΑΤΟ - πώς δηλαδή θα παραμείνει δυνατό και ενωμενό.

Η εκπρόσωπος μεταξύ άλλων δήλωσε επίσης οτι οι περισσότερες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ασκούν περικοπές στον αμυντικό τομέα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ειναι για παράδειγμα η Εστονία.

Σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου για το μέχρι πιο βαθμό ανησυχεί το ΝΑΤΟ απο το 1-5 για το κινέζικο αμυντικό σύστημα της Τουρκίας, η εκπρόσωπος δεν δίστασε να δείξει την ανησυχία της Βορειο - Ατλαντικής Συμμαχίας τονίζοντας οτι το ΝΑΤΟ ανησυχεί έντονα (με βαθμό όπως είπε το 5). Η κυρία Λουνγκέσκου πρόσθεσε οτι αυτη η ανησυχία ειναι κυρίως επειδή το αμυντικό σύστημα ενδεχομένως να μην ειναι συμβατό και κατ'επέκτασην να μην πληροί τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ.

Τέλος η κυρία Λουνγκέσκου αναφέρθηκε στον τερματισμό της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβρη του 2014.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ