Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

To ΝΑΤΟ “απειλεί” την Τουρκία με κυρώσεις για τους S-400

27.04.2018 | 16:23
To ΝΑΤΟ φαίνεται ότι “απειλεί” την Τουρκία με κυρώσεις για τους S-400. Όπως είπε ο ίδιος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ: «Σε ό,τι αφορά τους S-400, αυτό συνιστά μια εθνική απόφαση της κάθε χώρας του ΝΑΤΟ για τα συστήματα που θα χρησιμοποιήσει. Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι, αν τα συστήματα αυτά είναι συμβατά με τα αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Φυσικά αυτό θα είναι δύσκολο, όμως τέτοιο ερώτημα ( για το αν είναι συμβατά –σ.σ) δεν διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς».

Tι είπαν ΝΑΤΟ και Τουρκία

Το ΝΑΤΟ και η Τουρκία συζήτησαν, τις δηλώσεις που έχουν κάνει Aμερικανοί πολιτικοί σε σχέση με το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Την δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες και είχε ως θέμα τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης ολομέλειας στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των S-400 και συγκεκριμένα στις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την συμβατότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, ο Γένς Σολτενμπεργκ δήλωσε τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τους S-400, αυτό συνιστά μια εθνική απόφαση της κάθε χώρας του ΝΑΤΟ για τα συστήματα που θα χρησιμοποιήσει. Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι, αν τα συστήματα αυτά είναι συμβατά με τα αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Φυσικά αυτό θα είναι δύσκολο, όμως τέτοιο ερώτημα ( για το αν είναι συμβατά –σ.σ) δεν διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς».

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ και ΗΠΑ συζητούν με την Τουρκία εναλλακτικές λύσεις για τους S-400
.

Η στάση των ΗΠΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ , αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί Αμερικανοί πολιτικοί, μέσω των οποίων καθιστούσαν σαφές ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των S-400.

«Συζητήσαμε τις δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους των ΗΠΑ για τις ενδεχόμενες κυρώσεις. Συζητήσαμε το θέμα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στην Άγκυρα, και εγώ ο ίδιος χαιρετίζω τις άμεσες επαφές των ΗΠΑ με την Τουρκία στο ζήτημα αυτό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ