Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το NATO βρήκε νέο "εχθρό και αποστολή" - Η μετανάστευση είναι "θέμα άμυνας"

18.05.2015 | 21:16

Το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι βρήκε νέα αποστολή και “εχθρό”. Όπως δήλωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αμέσως μετά από την συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες «ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της κοινής συνεδρίασης των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ήταν ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας”.

Πριν από μερικές μέρες ο Guardian είχε αποκαλύψει έγγραφο της ΕΕ για χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη στο οποίο γινόταν αναφορά για “παράπλευρες απώλειες” με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Το έγγραφο στο οποίο περιγράφεται το σχέδιο της ΕΕ αναφέρει ότι “η ευρωπαϊκή δύναμη που θα επιφορτιστεί με την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών θα επιχειρεί και στη Λιβύη «εφόσον λάβει τη σχετική έγκριση».

Βέβαια η ΕΕ έχει ένα μεγάλο θέμα στο να παρουσιάσει μια αξιοπιστη στρατιωτική δύναμη για τέτοιες επιχειρήσεις. Κι έτσι είναι προφανές ότι το NATO θα αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστικό.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι “αυτό το οποίο είδαμε για πρώτη φορά, πριν από αρκετό καιρό, οι Έλληνες - και αντιμετωπίστηκε από ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης με κακή πρόθεση - ότι δηλαδή ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες - που υπάρχουν πάρα πολλοί, οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες - μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται και τρομοκράτες προς την Ευρώπη και μέσω της Ελλάδας.
 
Το θέμα αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να παρθούν μέτρα. Αυτό σήμερα το παραδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Από εδώ και πέρα λοιπόν, προχωρώντας σε μία πολιτική που χαράσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση-σε πρώτη φάση για τα βόρεια σύνορα της Αφρικής, δηλαδή τα νότια θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης-για τις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και το πρόβλημα που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα.
 
Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ως οφείλουμε, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και παράλληλα, για την αποτροπή της εισόδου στοιχείων τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η αναγνώριση πλέον, ότι υπάρχει κίνηση τέτοιων ομάδων στα Βαλκάνια. Και εδώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν στα Βαλκάνια τέτοιου είδους ομάδες, όπως είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στις προβοκάτσιες τις οποίες βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αναπτύσσονται στην περιοχή των Βαλκανίων».
 
Διαβάστε ακόμη:

Πόλεμο στη Λιβύη ετοιμάζει η ΕΕ που αποδέχεται και τις "παράπλευρες απώλειες"


Με τα "ελληνικά λιοντάρια" απαντά ο Καμμένος στις "κότες" της ΕΕ που ετοιμάζει επέμβαση στη Λιβύη! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ