Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Το ΝΑΤΟ ζητά από την Αυστραλία να στείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν

12.05.2017 | 10:02
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει αίτημα του ΝΑΤΟ σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής δύναμης της χώρας του στο Αφγανιστάν. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας, κατά μερικές χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο Τέρνμπουλ δεν γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες του αιτήματος του ΝΑΤΟ, το οποίο και έλαβε στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Αφγανιστάν, τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, δήλωσε ότι παραμένει “ανοιχτός” στην ιδέα.

“Είμαστε σίγουρα ανοιχτοί προκειμένου ν' αυξήσουμε εκεί τη δραστηριότητά μας, αλλά πρέπει να εξετάσουμε τις αμυντικές δεσμεύσεις των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου,” δήλωσε ο Τέρνμπουλ σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

“Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, ότι εμείς και οι σύμμαχοί μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο Αφγανιστάν κι εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε,” τόνισε ο ίδιος. Η Αυστραλία διατηρεί δύναμη 300 στρατιωτών στο Αφγανιστάν για την εκπαίδευση και επιχειρησιακή αξιοποίηση του αφγανικού στρατού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ