Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

To νέο βομβαρδιστικό της Ρωσίας Tu-160 σε χαμηλή πτήση πάνω από το χιονισμένο Καζάν

25.01.2018 | 18:47
Η δοκιμαστική πτήση του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160 της Ρωσίας καταγράφηκε σε κάμερα κοντά στο Καζάν και τα πλάνα που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω είναι εντυπωσιακά. Στο βίντεο το βομβαρδιστικό φαίνεται να κάνει μια χαμηλή πτήση πάνω από τη χιονισμένη ρωσική πόλη. Η πτήση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή καθώς το αεροσκάφος έφτασε μόλις τα 300 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η πτήση ήταν δοκιμαστική και διήρκεσε περίπου 7 λεπτά. Αντιπροσωπεία ανώτατων αξιωματούχων που συνόδευαν τον ρώσο Πρόεδρο Πούτιν την παρακολούθησαν.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο αεροναυπηγικής Γκορμπουνόφ για το νέο βομβαρδιστικό Tu-160Μ (είναι η εξελιγμένη μορφή του Tu-160 και γνωστό στο ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία Blackjack) δήλωσε ότι αποτελεί ένα βήμα στην εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας, που θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της χώρας αλλά και την πυρηνική τριάδα στους αιθέρες. Χαρακτηρίζοντας το στρατιωτικό αεροσκάφος ως «ένα επίτευγμα των εργαζομένων του εργοστασίου», είπε ότι πρέπει να κατασκευαστεί ένα αεροσκάφος για την πολιτική αεροπορία που θα είναι ανάλογο του νέου Tu-160. Περισσότερα για τις δηλώσεις Πούτιν ΕΔΩ. 


Η δοκιμαστική πτήση του Tu-160

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ