Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νέο φουτουριστικό βομβαρδιστικό στελθ των ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ

26.01.2015 | 11:56
Εμμέσως και για μερικά δευτερόλεπτα, παρουσίασε το νέο της, στελθ, βομβαρδιστικό, ιπτάμενη πτέρυγα η αμερικανική εταιρεία Northrop-Grumman, σε διαφημιστικό βίντεο. Πρόκειται για ένα άγνωστο αεροσκάφος, το οποίο ακολουθεί την σχεδιαστική δομή του ήδη εν υπηρεσία βομβαρδιστικού, ιπτάμενης πτέρυγας Β-2 (φωτό) και εμφανίζεται τελευταίο, μετά από μια σειρά επιτυχημένων σχεδίων της εταιρείας.

Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες πριν, αλλά ούδεις πίστευε πως το παρουσιαζόμενο αεροσκάφος ήταν πραγματικό και υπό κατασκευή, καθώς η εταιρεία είχε φροντίσει να διαδοθεί η φήμη πως επρόκειτο απλώς για κάποιο φουτουριστικό της σχέδιο.Το νέο βομβαρδιστικό, με τριγωνική άτρακτο και χαρακτηριστικές πτέρυγες, εμφανίζεται να διασχίζει τα σύννεφα, με μεγάλη ταχύτητα. Το πρόγραμμα του εν λόγω βομβαρδιστικού αποτελεί το μεγαλύτερο στρατιωτικό μυστικό της αεροπορίας των ΗΠΑ, αυτή την στιγμή.

Για την ώρα έχουν δαπανηθεί 50 δισ. δολάρια, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και προβλέπεται να αποκτηθούν 100 αεροσκάφη του τύπου, προς αντικατάσταση των Β-52, Β-1 και Β-2.

Ανάλογο σχέδιο, για ένα νέο στελθ βομβαρδιστικό, έχει καταθέσει και η Boeing, το ΧΒ-47, αλλά φαίνεται πως η Northrop-Grumman βρίσκεται πιο κοντά στο να κερδίσει τον διαγωνισμό, καθώς το σχέδιό της θεωρείται πιο πρωτοποριακό.

Η αεροπορία έχει απαγορεύσει στην εταιρεία τη δημοσιοποίηση οποιονδήποτε δεδομένων σχετικά με το νέο αεροσκάφος.

Πηγή: War is Boring
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ