Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Το όπλο του μέλλοντος είναι ‘’παιδί της Μητέρας όλων των Βομβών’’

23.05.2017 | 12:27

Μετά τη ‘’Μητέρα όλων των βομβών’’ των ΗΠΑ αλλά και τον ‘’πατέρα’’ με καταγωγή από τη Ρωσία έρχεται και το... παιδί. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ετοιμάζει μια βόμβα ‘’μινιατούρα’’ σχεδόν ίδια με τη ‘’Μητέρα όλων των βομβών’’ που οι ΗΠΑ έριξαν στο Αφγανιστάν τον Απρίλιο απλά σε μικρότερο μέγεθος, σύμφωνα το defensetech.org

Φωτογραφία: To πρωτότυπο της βόμβας


Tι γίνεται  με το ''παιδί'' τύπου MOAB

‘’ Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια’’ είπε ο κ. Corley από το Εργαστήριο του Πενταγώνου.’’ Ο Corley και οι συνάδελφοί του παρουσίαζαν ένα πρωτότυπο που είναι το ένα έβδομο της βόμβας που κατασκευάζουν στο εργαστήριο.  Ο κ.Corley είπε στους ρεπορτερς ότι η βόμβα σχεδιάζεται ώστε να έχει ‘’επιλέξιμα εφέ’’. Τι σημαίνει αυτό; Με τα ‘’επιλέξιμα εφέ’’ θα υπάρχει δυνατότητα το ίδιο όπλο να κάνει ‘’μικρή έκρηξη΄΄ ή ‘’μεγάλη έκρηξη’’ δηλαδή στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογή της έκτασης της έκρηξης".

Το ‘’παιδί’’ λοιπόν μάλλον θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό και από τη ‘’μαμά’’ αφού θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πόσο μεγάλη η μικρή θα είναι η έκταση της έκρηξης που επιθυμεί να προκαλέσει.

Φωτογραφία: To πρωτότυπο της βόμβας Υπενθυμίζεται ότι η  ‘’μητέρα όλων των βομβών’’ όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί, ή αλλιώς GBU-43/B MOAB δοκιμάστηκε πρώτη φορά το 2003 και ήταν έτοιμη για χρήση το 2008 αλλά εν τέλει χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην ιστορία στο άτυχο Αφγανιστάν. Υπενθυμίζεται ότι έχει γόμωση σχεδόν 11 τόνων εκρηκτικών ΤΝΤ, ζυγίζει 21.000 λίβρες (9.800 κιλά) και είναι ικανή να διατρήσει 200 πόδια εδάφους και 60 πόδια οπλισμένου σκυροδέματος πριν εκραγεί, αφήνοντας έναν κρατήρα βάθους 300 μέτρων.

Η GBU-43 είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μη πυρηνικό όπλο που υπάρχει. Καθοδηγείται προς τον στόχο με την βοήθεια GPS και ρίπτεται από μεταφορικό ‘’Hercules’’ φορτωμένο σε ειδική παλέτα. Μπορεί να σκοτώσει οτιδήποτε…


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ