Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To ''όχι" της Χουλιά Αβσάρ στον Ερντογάν

04.04.2013 | 09:41
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Κι όμως κάποιοι είπαν "όχι" στο κάλεσμα του Ερντογάν για τη συμμετοχή τους στην «επιτροπή σοφών» που θα έχει ως στόχο να εξηγεί στους πολίτες την ανάγκη αποδοχής της λύσης του Κουρδικού ζητήματος. Ανάμεσα σε αυτούς που αρνήθηκαν και δυο διάσημες τουρκάλες.Όπως η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός Χουλιά Αβσάρ η οποία δήλωσε πως «θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια»όμως τόνισε πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε καμία επιτροπή. Η ίδια είναι κουρδικής καταγωγής.Άλλη μια άρνηση δέχθηκε ο Ερντογάν από την διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Άκσου η οποία επικαλέστηκε λόγους υγείας.
Οι αθρογράφοι Μεχμέτ Μπαρλάς και ο Ταγά Άκγιο΄προτίμησαν και αυτοί να ανρηθούν την πρόταση του τούρκου πρωθυπουργού για ιδεολογικούς λόγους.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς χθές μόλις ανακοίνωσε πως η επιτροπή θα αποτελείται από 62 άτομα από διάφορες κοινωνικές τάξεις. Ανάμεσα τους καθηγητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί όπως και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Η λίστα με τα ονόματα καταρτίστηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν και σήμερα ο ίδιος θα συναντηθεί με την επιτροπή για να συζητήσουν τις αποστολές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημιουργία επιτροπής 'σοφών' για το κουρδικό

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ