Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13.03.2013 | 12:23

Το ΡΚΚ απελευθέρωσε οχτώ Τούρκους

Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν σήμερα στο βόρειο Ιράκ οχτώ Τούρκους τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια.

Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν σήμερα στο βόρειο Ιράκ οχτώ Τούρκους τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια, ανακοίνωσε κούρδος βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι.

Οι οχτώ αφέθησαν ελεύθεροι ύστερα από έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επανελήφθησαν τον Δεκέμβριο με την 'Αγκυρα.

"Μάς παρέδωσαν τους κρατουμένους αυτούς σώους και αβλαβείς κοντά στο Ντοχούκ (ιρακινό Κουρδιστάν), δήλωσε τηλεφωνικώς Χουζαμετίν Ζεμπερλίογλου, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.

Οι οχτώ, υπάλληλοι και στρατιωτικοί, είχαν συλληφθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ζεντερλίογλου, θα μεταφερθούν οδικώς ως τα ιρακινο-τουρκικά σύνορα του Χαμπούρ, κοντά στην τουρκική πόλη Τσιζρέ, όπου θα συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές εκτιμούν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα απευθύνει στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του κουρδικού Νέου 'Ετους, έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για πλήρη κατάθεση των όπλων ως τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το PKK απελευθερώνει ομήρους


Το PKK ενδέχεται να απελευθερώσει ομήρους
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ