Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Το πλεόνασμα η ψηφοθηρία και η προσβολή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων"

20.03.2014 | 10:59

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α
Αντιπρόεδρος ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝΜετά από κόπους και θυσίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, επιτεύχθηκε τελικά ένα σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ξανά εάν δεν επανεκκινήσει η παραγωγική οικονομία, αφού το πλεόνασμα αυτό δημιουργήθηκε από καταχρηστικές φοροεισπρακτικές λογικές, απλήρωτα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες, αποσάθρωση των κοινωνικών υποχρεώσεων του κράτους και εξαθλίωση μεγάλου μέρους των Ελλήνων.

Αυτό όμως που είναι προφανές είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Ενώ περιμέναμε να υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης του οιουδήποτε πλεονάσματος, βλέπουμε πάλι να κυριαρχούν στη κυβερνητική λογική προτάσεις πλήρεις λαϊκισμού, ψηφοθηρίας, και σύγχυσης.

Οι προτάσεις αυτές προσβάλουν ιδιαίτερα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ η διανομή κάποιου τμήματος του πλεονάσματος, προβάλλεται στην λογική εφ’ άπαξ βοηθήματος, σαν μεγαλοψυχία της κυβέρνησης, σαν φιλανθρωπία. Σύμφωνα όμως με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, δικαιούνται αποκατάσταση επί των μισθών τους, γιατί οι περικοπές που είχαν υποστεί ήταν άδικες και καταχρηστικές σε σχέση με τις λοιπές περικοπές σε όλους τους άλλους κλάδους.

Η πλέον αξιοπρεπής λύση είναι ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποκατασταθεί το ταχύτερο η αδικία στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, όχι με εφ άπαξ βοήθημα από το πλεόνασμα, αλλά με δίκαιο μόνιμο τρόπο και πρόβλεψη στον προϋπολογισμό όπως αποφάσισε η ανώτατη δικαστική αρχή.

Όσον αφορά το πλεόνασμα, ένα ποσό εξ αυτού να δοθεί για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες πολιτών που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, ανασφάλιστων και αδυνάμων.

Το μεγαλύτερο μέρος όμως θα πρέπει να αξιοποιηθεί με ενίσχυση της παραγωγικής οικονομίας. Η πλέον αξιόπιστη πρόταση είναι η ενίσχυση μίας τράπεζας επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, την δημιουργία της οποίας προτείνουν η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών. Η τράπεζα αυτή θα μπορεί με μία μέτρια μόχλευση να βοηθήσει την παραγωγική οικονομία να λειτουργήσει, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και προοπτική ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη:

Το πλεόνασμα έφθασε μόνο για το 1/4 των στρατιωτικών οι υπόλοιποι...στο ΣτΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ