Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε με τελετή την επέτειο βύθισης του Αντιτορπιλικού "ΟΛΓΑ" - ΦΩΤΟ

01.10.2018 | 15:00
Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ε. Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ν. Τσούνη ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος ΠΝ, διεξήχθη τελετή στη νήσο Λέρο για την επέτειο μνήμης από τη βύθιση του αντιτορπιλικού ΟΛΓΑ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση Τύπου το ΓΕΝ :

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη ν. Λέρο τελετή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 76η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ε. Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ν. Τσούνη ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος ΠΝ.

Επίσης, στην τελετή παρευρέθησαν ο επιζών από το πλήρωμα του A/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ, κ. Β. Μαγκασιάνος που υπηρετούσε στο πλοίο την ημέρα της βύθισης του, καθώς και συγγενείς των απολεσθέντων.

Στη Λέρο κατέπλευσαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και η Κανονιοφόρος ΚΡΑΤΑΙΟΣ. 

Η ιστορία του Αντιτορπιλικού Όλγα :

Το αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα (D-15) ήταν ένα από τα ενδοξότερα πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού και ακόμη το πιο επιτυχημένο ελληνικό πολεμικό πλοίο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και την απώλειά του το 1943. Κατασκευάσθηκε στα αγγλικά ναυπηγεία Yarrow & Co Ltd της Γλασκώβης μεταξύ 1936-38, αλλά εξοπλίστηκε με γερμανικά πυροβόλα. Το όνομά του προέρχεται από τη Βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας. Μαζί με το ιδίου τύπου πλοίο Βασιλεύς Γεώργιος ήταν τα πλέον σύγχρονα και αξιόμαχα πολεμικά πλοία της Ελλάδας κατά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την τελετή :

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ