Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ποτάμι του λαϊκίστικου αντιμιλιταρισμού και οι λευκές σημαίες που θα πρέπει να αγοράσουμε

06.12.2015 | 19:03
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ανέλαβε μέσα στο 2014 παραγγελίες 11 δις δολαρίων,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.Τα τελευταία 5 χρόνια η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει παρουσιάσει μέση ετήσια αύξηση των δραστηριοτήτων της κατά 21%. Και το μέλλον της μοιάζει τουλάχιστον ελπιδοφόρο.

Στην Ελλάδα πάλι κάνουμε ότι μπορούμε για να αποσυνδέσουμε από τα …μηχανήματα την ημιθανή αμυντική μας βιομηχανία. Το μέλλον της με την νοοτροπία που εξακολουθεί να επικρατεί στο πολιτικό μας σύστημα μοιάζει …ζοφερό.

Μόλις χθες γράφαμε για τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης . Ο οποίος παρουσίασε περίπου …ως σκάνδαλο την υπόθεση προμηθειας μεταχειρισμένων ελικοπτέρων CHINOOK από τις ΗΠΑ. Και όλα αυτά ενώ το κόμμα του είχε λίγες ώρες πριν ενημερωθεί λεπτομερέστατα για τις επείγουσες ανάγκες των ΕΔ! Η ενημέρωση σε στέλεχος του κόμματος του κ.Θεοχάρη έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών από ειδικούς επί της Άμυνας και των εξοπλισμών. Φαίνεται όμως ότι στην κομματική αρένα άλλες είναι οι προτεραιότητες κι όχι η Άμυνα.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Μέχρι πότε οτιδήποτε έχει σχέση με τον εξοπλισμό της χώρας θα θεωρείται εκ των προτέρων σκάνδαλο; Πως θα διαλυθεί το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο των εξοπλισμών; Πως θα καταπολεμηθεί το σύνδρομο του “δεν υπογράφω τίποτα” που ξεκίνησε από την εποχή υπουργίας Μεϊμαράκη; Ποιος θα κοστολογήσει και θα ζητήσει ευθύνες για τη τεράστια ζημιά που έχει γίνει στις ΕΔ τα τελευταία χρόνια;

Το θέμα δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Τα κόμματα θα πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Μπορεί να είναι πολύ πιασάρικα -και δημοσιογραφικά και πολιτικά- τα θέματα με τους “εμπόρους όπλων” και τις “μίζες”,αλλά δεν μπορούμε να θεωρούμε οτιδήποτε έχει σχέση με τους εξοπλισμούς ύποπτο, πριν καν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση.

Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά σοβαρή για να συνεχίσουμε να παίζουμε…”κλέφτες κι αστυνόμους” και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα για να ισχυροποιήσουμε την ήδη προβληματική κατάσταση στην Εθνική μας Άμυνα.

Ας το καταλάβουν όσοι εύκολα παρασύρονται από το ποτάμι του λαϊκίστικου αντιμιλιταρισμού που μας κατατρέχει χρόνια τώρα.

Διαφορετικά ας συμφωνήσουν στην μία και μοναδική προμήθεια που μας απομένει να κάνουμε: ας αγοράσουμε λευκές σημαίες . Θα μας χρειαστούν… 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ