Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το προεκλογικό αυτόγραφο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - BINTEO

19.06.2018 | 06:30
Προεκλογικό αυτόγραφο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Εθνικό Αεροσκάφος HÜRKUŞ. Και συγκεκριμένα στην οπλισμένη έκδοση του HÜRKUŞ C η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη μαζί με τις άλλες δυο στα τέλη της χρονιάς. 

Πρόσφατα η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία πανηγύριζε για την παράδοση από την εταιρεία Aselsan των δέκα πρώτων συστημάτων avionics (αεροηλεκτρονικά) του πιλοτηρίου του εθνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας HÜRKUŞ-B. Έδωσε δε και φωτογραφίες του ενσωματωμένου συστήματος αεροηλεκτρονικής, συμπεριλαμβανομένης της προβολής Head Up Display (HUD), των οθονών πολλαπλών λειτουργιών και ενός υπολογιστή αποστολής.

Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο με ελικοστροβιλοκινητήρα “Hürkus-B” των τουρκικών αεροδιαστημικών βιομηχανίων (“TAI”) πραγματοποιήσε την πρωτη του πτήση την 30η Ιανουαρίου.Το διθέσιο αεροπλάνο, το οποίο δρομολογείται να εισέλθει στην υπηρεσία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση έξω από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της “TAI” κοντά στην Άγκυρα. Όπως είχε ανακοινωθεί το “ Hürkus-B” θα πραγματοποιήσει περίπου ενενήντα (90) ώρες δοκιμαστικών πτήσεων πριν ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε το “Hürkus-B”Το “Hürkus-B” διαθέτει όλες τα χαρακτηριστικά που συνήθως συνδέονται με αυτή την κλάση εκπαιδευτικού αεροπλάνου – καθίσματα σε σειρά (tandem), σύγχρονο “γυάλινο” πιλοτήριο (το οποίο σ’ αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει το “LiteHUD” της “BAE Systems”), εκτοξευόμενα καθίσματα “zero-zero” (μηδέν υψόμετρο-μηδέν ταχύτητα αέρα), συμπιεσμένα πιλοτήρια και συστήματα αντι-g και οξυγόνου.Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει τρεις εκδόσεις του αεροπλάνου: το πολιτικό “Hürkus-A”, το στρατιωτικό εκπαιδευτικό “Hürkus-B” και το οπλισμένο “Hürkus-C”. Και οι τρεις εκδόσεις αναμένονται να ειναι έτοιμες στα τέλη του 2018.

Για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, το “Hürkus-B” θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο “SIAI-Marchetti SF-260” στον ρόλο του κύριου εκπαιδευτικού. Επί του παρόντος, δεκαπέντε (15) αεροπλάνα ειναι σε σύμβαση με την “TAI” αν και μέχρι σαράντα (40) ακόμα θα ακολουθήσουν για την υποστήριξη του πολυεθνικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Σμύρνη. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να αναπτύξει το “Hürkus-B” από κοινού την πλατφόρμα του αεριωθούμενου εκπαιδευτικού Northrop T-38 Talon.

Δείτε το βίντεο 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ