Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το προξενείο στη Θράκη ξαναχτυπά με γυναικείο "τουρκικό" σύλλογο

13.07.2013 | 00:33
Επιμένουν οι άνθρωποι της Άγκυρας στην Θράκη να πιέζουν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να εμφανίζονται ως << Τούρκοι >> και να βάζουν την ονομασία αυτή παρανόμως σε Συλλόγους και Σωματεία. 
Τελευταίο κρούσμα εκδηλώθηκε μέσω ενός συλλόγου-συνδέσμου γυναικών Ροδόπης , στον οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης επειδή στην ονομασία του υπάρχει η λέξη «Τουρκάλες». Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν το αίτημα και απορρίφθηκε διότι δεν αναγνωρίζεται μειονότητα τουρκική στην Ελλάδα .Ως γνωστόν οι μουσουλμανοι της Θρακης έχουν τριπλοί προέλευση; Άλλοι είναι τουρκικής καταγωγής, άλλοι Πομάκοι και άλλοι Ρομά.
 Η εφημερίδα Haberturk με τον  τίτλο «Στην Ελλάδα δε δίνεται άδεια σύστασης σε σύνδεσμο στην ονομασία του οποίου περνάει η λέξη “τουρκικός”» αναφέρει ότι ο κ. Αχμέτ Καρά, ένας από τους δικηγόρους του Πολιτιστικού αυτού Συνδέσμου που επιμένει στο  ''Τουρκάλες'' στο όνομα του,  ,υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία για την αναζήτηση του ''δίκιου'' του Συνδέσμου και ότι θα γίνουν ενέργειες προς το Συμβούλιο της Ευρώπης για την εφαρμογή της -απόφασης του ΕΔΑΔ. Απόφαση όμως που δεν  είναι δεσμευτική για την ελληνική πολιτεία. 
Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι και τα δύο προηγούμενα αιτήματα της «Ένωσης Τούρκων της Ξάνθης», που απαγορεύτηκε η λειτουργία της παλαιότερα, είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία πως οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν είναι δεσμευτικές για το ελληνικό δίκαιο.. Μετά τη θετική απάντηση του ΕΔΑΔ έγινε και πάλι αίτημα προς την ελληνική Δικαιοσύνη, το οποίο απορρίφθηκε για 2η φορά.Για όλα αυτά υπάρχει ειδική πολιτική από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και τους ανθρώπους του. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ