Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώην 401 εντάσσεται στο ΕΣΠΑ

25.01.2013 | 12:47
Στο πρόγραμμα ΠΕΠ «Αττική 2007-2013» θα ενταχθεί το έργο της δημιουργίας μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης, βιβλιοθήκης και Ιστορικού Αρχείου της Ιεράς Συνόδου σε τρία από τα διατηρητέα κτίρια του «πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών», στον Λυκαβηττό.

Η εκτέλεση μέσω ΕΣΠΑ του έργου για την επισκευή, ενίσχυση, διαρρύθμιση και αλλαγή χρήσης των τριών από τα συνολικά επτά χαρακτηρισμένα ως μνημεία (από το ΥΠΑΙΘΠΑ) και διατηρητέα (από το ΥΠΕΚΑ) κτίρια του συγκροτήματος στην περιοχή του Λυκαβηττού εγκρίθηκε χτες ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Πριν από ένα μήνα το Συμβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα και τη μελέτη της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος Εκκλησίας της Ελλάδας για τη μετατροπή των τριών κτιρίων, που βρίσκονται επί των οδών Ιατρίδου και Σουηδίας, σε πολιτιστικούς χώρους.
Το ιστορικό σύνολο του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείο Αθηνών αποτελεί ένα από τα τελευταία δείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουσείο το πρώην 401

Ως "ανασφάλιστοι" αντιμετωπίζονται από τα δημόσια νοσοκομεία οι στρατιωτικοί!

Ο στρατός θα μεταφέρει παιδιά με ειδικές ανάγκες στα σχολεία τους 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ